• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Datas

of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Engelse tuin aanleggen? Inspiratie voor gebruik van grind of split

21 sep. 2012

Inspiratie nodig voor Uw tuin? Vanaf deze week vindt U bij ons regelmatig inspiratie, informatie en foto’s van diverse stijlen tuinen. Vandaag: De Engelse tuin. De sleutelwoorden voor een Engelse tuin zijn zonder twijfel weelderigheid en natuurlijke materialen. Dus, veel soorten bloemen, bomen en/of andere begroeiing. Qua bloemen wordt er een rijke variatie gebruikt, zodat er in elk seizoen bloeiende soorten zijn. Als materialen voor decoratie, tuinpaden en ornamenten worden doorgaans natuurlijke materialen gebruikt, zoals steen en hout. Vandaar dat grind en split ook zo goed passen in Engelse tuin!

Grind in de Engelse tuin

Grind Engelse tuin  In de Engelse tuin wordt zeer vaak gebruik gemaakt van slingerende, kronkelende  paadjes  door de tuin. Op deze paadjes of de oprit wordt meestal grind of split gelegd  vanwege het natuurlijke karakter van deze  steentjes. Maar er zit ook een logische reden  achter: in Engeland komt nu eenmaal veel natuursteen voor, waardoor de lokale  natuursteen veel gezien wordt in tuinen in de omgeving van de groeve. Mede hierdoor is  het gebruik van gebroken natuursteen (in diverse vormen zoals stapelstenen, breuksteen,  grind, etc.) een traditie geworden in de  Engelse tuin!

 

Welke soort grind?

Uiteraard zijn vele soorten grind geschikt voor gebruik in een Engelse tuin, mede afhankelijk van Uw smaak. Echter, aardeachtige kleuren passen het beste in de Engelse stijl. Denk aan Grauwacke, Dolomiet of de mooie ronde Castle grind. Ook de Canadian slate wordt veelvuldig gezien! Niet alleen vanwege de bijzondere kleuren (in groen of zwart), maar ook vanwege de mooie platte vorm van deze leisteen!

Tip: Gebruik de Canadian slate breuksteen 60/180 rond een typisch Brits watervalletje!

Canadian slate tuin   Canadian slate stapelstenen

Nog geen idee welk grind U mooi vindt? Ga naar ons volledige assortiment grind.

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team