• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Datas

of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Groen en grind in de Franse tuin

31 okt. 2012

Bijna iedereen heeft wel eens een Franse tuin gezien, of het nu Versailles was of een van de vele Franse tuinen in Nederland. De Franse stijl is herkenbaar en is vaak in publieke ruimtes en parken te zien.

 Veel groen, maar wel strak...

 Wie denkt aan een Franse tuin, zal waarschijnlijk direct denken aan groene buxus of  andere strakke hagen. De strakke hagen zijn dan ook een belangrijk kenmerk van de  Franse tuin. Ze weerspiegelen het idee van de maakbare tuin, wat wil zeggen dat de  tuin wordt ingericht naar de wens en stijl van de mens. Er zijn dan ook vaak figuren en  patronen te vinden. De Franse tuin wordt verder vaak bijgeknipt en streng  onderhouden, zodat deze er alle seizoenen perfect uitziet! Veel bloemen worden  doorgaans niet gebruikt, wel groene planten in bijv. een rij of patroon.

 

... en grind op de paden!

Wie kent ze niet, de kleurige paden met grind in de tuinen van Versailles of een willekeurige Franse kasteeltuin? Als er iets is wat in de Franse tuin thuishoort, dan is het wel grind (of split)! Wel krijgen wij vaak de vraag: welk grind is dit dan en is dit ook in Nederland te koop? Gelukkig wel, en er zijn zelfs verschillende keuzes. Meestal wordt qua kleur geel / beige gebruikt, denk aan:

Dolomiet (ook wel Gravier d’Or / Gralux)
Dit is veruit het meest gebruikte split voor in een Franse tuin. Hiermee wordt doorgaans een halfverharding gemaakt met de maat 0/5 (zie Halfverharding aanleg), zoals U ook ziet in de tuinen van o.a. Versailles. Prettig om op te lopen.

Parkgoud
Dit split lijkt veel op Dolomiet qua kleur, al is de tint iets donkerder. Nadeel hiervan is dat het minder goed “plakt”.

Castle grind
De naam geeft al aan dat dit een stijlvolle grind is, zeer rond en prachtig beige-champagneachtig  van kleur. Ook prettig om op te lopen.

Wenst men meer kleur, dan wordt vaak rood gebruikt, bijv. de Rouge Belge split.

Geen ruimte voor een grote franse tuin met looppaden? Ook Uw kleine voortuin kunt U een Frans tintje geven: Een buxushaag (in een strakke vorm) met grind of split als bodembedekking geeft een zeer mooie en ruimtelijke uitstraling!

Nog geen voorkeur voor een bepaalde kleur of soort?

» Bekijk ons gehele assortiment grind en split!

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team