0416-283405
08.00 - 18.00 (Ma. - Do.)
08.00 - 17.00 (Vr.)
 
Gratis levering bags t/m 500kg & losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

Breuksteen

Breuksteen is de naam voor zeer grof split of grind, keien dus. Breuksteen wordt veel gebruikt in schanskorven (ook wel steenkorven) als opvulling. Schanskorven zijn erg populair de laatste jaren! Grind-split.nl levert diverse soorten Breuksteen, zoals (antraciet grijs) Basalt breuksteen, Ardenner Breuksteen, Canadian slate stenen en andere kleuren en soorten breuksteen. Er zijn ronde en hoekige soorten: de hoekige noemen we breuksteen, de ronde noemen we keien.

Breuksteen en keien: Bestelling en levering

Breuksteen is leverbaar in o.a. de maten 40/80, 60/100 en vele andere maten. Staat uw gewenste product hieronder niet in het overzicht, bel of mail ons voor uw prijs! Let op: Bestel altijd zo'n 20% extra dan u theoretisch nodig heeft, u heeft namelijk in de praktijk altijd iets meer nodig voor het vullen van korven! Zo voorkomt u dat u net tekort komt.

Toepassingen met breuksteen

Zoals gezegd is de meest voorkomende toepassing van breuksteen wel de schanskorven / steenkorven. Dit zijn stalen korven waareen de steen wordt gestort. Belangrijk is dus dat u de breedte en hoogte van de korven weet alsmede de afmetingen van de mazen, zodat u het juiste formaat steen kunt bestellen. Twijfelt u welke soort, formaat of hoeveelhed breuksteen u nodig heeft? Neem dan gerust contact op met ons.
Verder staat breuksteen prachtig als losse sierkeien in de tuin, bijv. in een rotstuin of als bodembedekking, rond de vijver, etc.