Ga direct naar hoofd-inhoud »

webshop keurmerk

Gewassen schelpen: eigenschappen

Gewassen schelpen komen uit de Noordzee. Hier worden ze opgezogen van de zeebodem en gewassen. Hierna worden ze per schip vervoerd door heel Nederland. Gewassen schelpen bestaan voornamelijk uit de stof Calciet ofwel Calciumcarbonaat (CaCo3). Hierdoor kunnen gewassen schelpen ook toegepast worden zijn als grondstof voor kalk.

Gewassen schelpen: bestelling en levering

Gewassen schelpen kopen is gemakkelijk en eenvoudig bij Grind-split. Voor de kleinere hoeveelheden verpakken we de schelpen in een bigbag gewassen Schelpen (1000 liter; lichtgewicht: weegt slechts 800kg!). Vanaf 10 ton leveren wij ook gewassen Schelpen losgestort. Deze kunnen al binnen enkele werkdagen (gratis) bij U afgeleverd worden!

 1. Gewassen schelpen

  Gewassen schelpen -- 550KG Midibag 0,7m3
  € 110,00

 2. Gewassen schelpen

  Gewassen schelpen -- 800KG Bigbag 1m3

 3. Schelpen gewassen

  Schelpen gewassen losgestort

  Al vanaf: € 1.038,00


« Terug naar het assortiment grind & split

Toepassingen met gewassen schelpen

Gewassen schelpen hebben enkele handige eigenschappen, waardoor ze vele toepassingen kennen. Allereerst zijn schelpen zeer lichtgewicht. Daarnaast zijn ze waterdoorlatend en hebben ze een thermische isolerende werking. Gewassen Schelpen worden onder andere toegepast op looppaden in parken etc. (de bekende schelpenpaden), voor de isolatie van de kruipruimte en als vochtbestrijder en schimmelbestrijder in de kruipruimte. Door het Calciet worden zuren, geuren en schimmels bestreden.