Ga direct naar hoofd-inhoud »

webshop keurmerk

Grauwacke: eigenschappen

Grauwacke is een zandsteen soort die naast Kwartsiet nog meer mineralen bevat die de steen een karakteristieke kleur geven. Grauwacke is een zeer harde steensoort en kan in zeer veel soorten en kleuren voorkomen. In Nederland bedoelen we er meestal de Grauwacke mee met de bruinachtige kleurblend (bruin, rozerood, beige). De kleur kan ook door de tijd heen veranderen. Grauwacke wordt in de groeve gebroken tot Grauwacke split en breuksteen. Zoekt U meer geel-beige kleurige split, kijkt U dan eens bij Dolomiet.

Bestelling en levering

Standaard worden Grauwacke bigbags en midibags in de maat 8/16 op voorraad gehouden. Losgestort Grauwacke (vanaf 10ton) is ook in andere maten verkrijgbaar. Losgestort split wordt met kiptrailers bij U thuis afgeleverd, bigbags worden met stenentrailers geleverd. Let op: Grauwacke is van nature wisselend van kleur en de kleur dan ook enigzins afwijken van de kleur op de foto.

 1. Grauwacke split 8/16

  Grauwacke -- 1000KG Midibag 0,7m3
  € 92,00

 2. Grauwacke split 8/16

  Grauwacke -- 1500KG Bigbag 1m3

 3. Grauwacke split 8/16

  Grauwacke split losgestort

  Al vanaf: € 1.030,00


« Terug naar het assortiment grind & split

Grauwacke toepassen

Grauwacke is het meest bekend van toepassingen als siersplit in de tuin (let op: anti-worteldoek eronder leggen) en op de oprit. Maar, Grauwacke wordt ook steeds meer gebruikt als halfverharding in de maat 0/8 en 0/12 (aangetrild na aanbrengen), zowel op looppaden als op erven en parkings. Let bij het gebruik op erf of parking op een goede fundering (bijv gebroken puin). Hierbij raden wij ook het gebruik van Grindplaten aan.