Ga direct naar hoofd-inhoud »

webshop keurmerk

Parkgoud: Eigenschappen

Parkgoud is split met een geel - beige achtige kleur. De steensoort is kalksteen en de split weegt ±1300kg met m3. Parkgoud lijkt op Dolomiet, echter de steensoort is anders en het soortelijk gewicht is iets lager. Parkgoud wordt gewonnen in Noord-Europa (België, Luxemburg etc.) en direct door ons geïmporteerd, zodat de prijs scherp is. 

Bestelling en levering van Parkgoud

Parkgoud is leverbaar in hoeveelheden vanaf 10ton en wordt losgestort per trailer geleverd. Is dit een probleem voor U, neem dan contact op. De levertijd is slechts enkele werkdagen en de levering is gratis! Er zijn drie formaten leverbaar: 0/6 en 0/18 (aan te trillen tot halfverharding), daarnaast ook de maat 6/18 (los split).

  1. parkgoud oprit 0/6mm

    Parkgoud losgestort

    Al vanaf: € 1.330,00


Parkgoud toepassen

Het meeste wordt Parkgoud gebruikt om een halfverharding mee aan te leggen (denk aan tuinpad, park, wandelpad etc.). Hiervoor wordt een fijne maat gebruikt met 0-fractie erin (0/6 of 0/18), die aangetrild wordt tot een halfverhard geheel. Ook op de petanquebaan wordt Parkgoud veel gezien. Echter, door de warme gele kleur is Parkgoud ook zeer geschikt als decoratief split! Hiervoor wordt meestal de maat 6/18 gebruikt, maar uiteraard kunt U ook een decoratieve halfverharding aanleggen met Parkgoud. Vergeet geen anti-worteldoek te gebruiken tegen onkruidgroei.