Ga direct naar hoofd-inhoud »

webshop keurmerk

Schots graniet: eigenschappen

Schots Graniet split staat ook wel bekend als Roze Graniet split. Het materiaal wordt al jaren in Schotland gewonnen, maar komt op vele plaatsen ter wereld voor. Graniet is een zeer harde steensoort - het is een stollingsgesteente net als Basalt - die erg drukvast en slijtvast is. Ook is de soort relatief kleurvast. Zodoende is het erg geschikt als decoratief materiaal in de tuin! Door de aanwezigheid van kwarts glimt het split op sommige plekken, wat een mooie uitstraling geeft. De kleur van Schots graniet is genuanceerd roze-grijs. Zoekt U grijs split, zie bijvoorbeeld Ardenner grijs split. 

Bestelling en levering

Schots graniet is bij Grind-split.nl losgestort te verkrijgen vanaf 10 ton. Dit wordt met kiptrailers bij U op de oprit o.i.d. afgeleverd, dit kan al binnen enkele werkdagen! Vragen? Mail ons of bel 0416-283405.

 1. Schots graniet 8/16

  Schots graniet -- 1100KG Midibag 0,7m3
  € 109,00

 2. Schots graniet 8/16

  Schots graniet -- 1600KG Bigbag 1m3
  € 158,00

 3. Schots graniet

  Schots graniet losgestort

  Al vanaf: € 832,00


« Terug naar het assortiment grind & split

Toepassingen met Schots graniet

Er is eigenlijk geen toepassing in de tuin waarvoor Schots graniet niet gebruikt kan worden. Van bodembedekker tot halfverharding op zwaar belaste opritten e.d., alles is mogelijk! Denkt U bij het gebruik als siersplit (bijvoorbeeld in de mediterrane tuin) wel aan anti-worteldoek om onkruid te voorkomen. Bij gebruik op de oprit kunt U denken aan Grindplaten onder de split voor extra stabilisatie en een spoorvrij geheel.