• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Datas

of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

De tuintrends voor 2014: gaat u voor industrieel strak of weelderig wild?

10 feb. 2014

Zoekt u nog inspiratie voor uw nieuw aan te leggen tuin of op te knappen tuin? Inspiratie genoeg als we kijken naar de nieuwste tuintrends voor 2014! Als we hier een blik op werpen, wordt al snel duidelijk dat u grofweg 2 kanten op kunt dit jaar: van superstrak en industrieel tot weelderig, zelfs licht verwilderd...Waar u ook voor gaat, wij helpen u hier graag alvast op weg met een passend advies voor gebruik van grind of split!

De industriële, geometrisch gevormde tuin (Twisted Garden)

twisted garden tuintrends 2014Deze tuinstijl is niet helemaal nieuw natuurlijk. De laatste jaren zien we steeds meer strakke tuinen opdoemen, waarin vooral vierkante vormen en strakke lijnen centraal staan. In 2014 zet deze trend zich voort, maar dan met een natuurlijke, ietwat exotische twist. Denk aan het gebruik van hout en andere ruwe, unieke (natuurlijke) materialen. Belangrijk is dat de materialen een eigen karakter hebben, dus bijvoorbeeld gevlekt, gemarmerd, geaderd zijn of een reliëf hebben. Natuur is, veel meer dan eerst, sterk aanwezig in de vorm van exotische en kleurrijke planten (dus niet meer overwegend groen zoals nu vaak wordt gezien!), maar wel altijd gecontroleerd.

Als we nu aan grind denken, zijn er diverse soorten die toepasbaar zijn in de industriële tuin. Enkele tips voor grind en split met een duidelijk karakter (zonder overheersend te zijn):

De weelderige, licht (maar gecontroleerd) verwilderde tuin (Biotope tuin)

tuintrends 2014 biotope gardenAls tegenhanger van de strakke tuin zien we een nieuw soort tuin opduiken. Zonder extreem te worden, is de allernieuwste tuin een weelderig en kleurig geheel van uitbundige, soms wild aandoende bloemen omringd door aardekleurige meubels en materialen. Deze worden weer gecompenseerd door het gebruiken van pasteltinten in decoratie of aankleding. Dit kunt u natuurlijk uitstekend met grind of split doen. Belangrijk is dan dat het grind of split zacht van kleur is, om het niet te druk te maken. Denk aan:

 

Veel tuinplezier!

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team