• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Tuintrends 2015: De natuur staat weer voorop!

2 apr. 2015

Na jaren van ongetemde populariteit van strakke, geometrische vormen in de tuin krijgt de natuur in 2015 het weer voor het zeggen. Geen grote oppervlakken met strakke tegels meer en geen vierkante buxus, maar uitbundig bloeiende bloemen en felle kleuren. En ja, weelderig en ongeordend mag ook weer! Wel wordt weelderigheid nog steeds gecombineerd met ordescheppende elementen als staptegels, strakke meubels o.i.d. Daarnaast wordt de eco-tuin steeds populairder. De 3 hoofdstijlen voor de tuin in 2015 zijn:

  • • Unexpected Wild tuin

Deze soort tuin lijkt vanzelf te zijn ontstaan. De hand van de ontwerper of aanlegger is niet duidelijk te herkennen. De gebruikte kleuren zijn dan ook veelal natuurlijk en naturel. Bij planten zijn de voornaamste kleuren groen, paars/blauw en wit. Genieten van de natuur staat hier centraal! Paden zijn slingerend, perken niet per se duidelijk afgebakend. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er over een dergelijke tuin niet is nagedacht. Alles is zorgvuldig voorbereid, met de juiste combinatie van planten met afwisselende bloeiperiodes. 

Soorten grind / split die zeer geschikt zijn voor in een tuin met "Unexpected Wild" stijl:

 

Alle soorten met een natuurlijke, naturel uitstraling zijn eigenlijk geschikt. Denk aan Dolomiet, Grauwacke split, Japanse split of Castle grind. Of denk eens aan groen: Canadian slate groen

wild tuin

    • • Eco Luxe tuin

Ook in de Eco Luxe tuin staat de natuur centraal, maar dan gecontroleerder, rustiger. Witte tinten vormen hier de hoofdmoot met groen als aankleding. De basiskleuren, zoals bodembedekking of meubels, zijn rustig en natuurlijk en kunnen variëren van vrij licht tot donker. De gebruikte materialen zijn uiteraard milieubewust en met aandacht voor de natuur geproduceerd. De lijnen en uitstraling zijn toch wel vrij strak en geometrisch. Dit om een gevoel van rust op te roepen.

Soorten grind / split die zeer geschikt zijn voor in een tuin met "Eco Luxe" stijl:

 

Afhankelijk van de basiskleur waarvoor u kiest, is een lichte of juiste donkere grind het meest passend, met ronde vorm en egale kiezel om rust te creëren. In lichte tinten: Castle grind (beige), Alpengrind (niet geheel egaal, wel rustgevend), Dolomiet (in 0/5mm als halfverharding), Rosa Milano grind (vrij egaal wit-roze gemêleerd) Crystal White grind (egaal wit). In grijze, donkere tinten: Nordic grey grind (egaal middengrijs), Nero Ebano grind (donkergrijs). 

Verder passen steenkorven met breuksteen perfect in deze stijl. Zie ons Breuksteen assortiment.

  • • Happy Life tuin

In de Happy Life tuin worden écht alle regels losgelaten. Er is in deze tuin eigenlijk maar 1 vereiste: dat er in wordt geleefd, gelukkige momenten in worden beleefd! Kleur staat dan ook centraal, dit versterkt het gevoel van happiness. En zegt u nu zelf, wie wordt er nu niet happy van kleur? Wilde bloemen en fruitplanten passen hier uitstekend in. 

Soorten grind / split die zeer geschikt zijn voor in een tuin met "Eco Luxe" stijl:

 

Tja, door het gebrek aan regels is niets onmogelijk in de Happy Life tuin. Een paar soorten zijn extra aanbevelenswaardig: de Flat Pebbles zwart (of in paars of groen). Waarom? Omdat ze ook met blote voeten zeer prettig lopen en dat is wel zo handig in een tuin waarin volop geleefd wordt. Daarnaast ogen ze zeer sierlijk, terwijl ze toch rustig blijven. Ook zeer rond zijn o.a. Castle grind (beige) en Cordoba grind

 

Heeft u een specifieke vraag voor advies? Bel of mail ons gerust, we helpen u graag verder om uw droomtuin te verwezelijken.

 

Of neem direct een kijkje in ons totaalassortiment grind en split

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team