• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Tuintrends voor 2017: Geniet van uw tuin!

31 jan. 2017

Een nieuw tuinjaar is weer van start gegaan met leuke nieuwe tuintrends. 2017 wordt vooral het jaar van genieten: genieten van je tuin en van je vrije tijd. Zo mag je tuin er dit jaar warm, puur en groen uitzien. Qua materialen staan hout en natuursteen centraal, het liefst in warme kleuren! 
De Tuinbranche Nederland stelt elk jaar enkele tuinstijlen voor, die hélemaal 2017 zijn, we lichten deze kort toe en geven hierbij aan welke grind- of splitsoorten hier bijpassen:

 

harmonieuze tuin

De harmonieuze tuin

Een tuin waar de puurheid vanaf straalt. Een wereldtuin met warme tinten, veel groen en ronde vormen. Een tuin waar de tuinliefhebber trots op is. Waar mooie stukken bewust worden uitgelicht en waar je jezelf mag zijn. 

In een dergelijke tuin hoort een ronde grind: de rustige en egale nordic grey grind en castle grind of, voor een warme uitstraling: Baskisch rood grind.

De energieke tuin

Een tuin voor jou en je gezin. In deze tuin worden de elementen van sport, bewegen, kleur en wellness gecombineerd. Het werken met bijvoorbeeld staptegels en grind voor een speels effect of het gebruik van felle kleuren horen in deze tuin zeker thuis.
Kleur geven aan je tuin doe je dit jaar niet door middel van leuke accessoires, maar vooral door felgekleurde muren en verfrissende kleuren natuursteen. Denk aan bijvoorbeeld canadian slate paars, flat pebbles groen of aan baskisch rood grind.

Trendtuin 2017

Trendtuin 2017

De geëmancipeerde tuin

Deze - vooral makkelijke - tuin moet vooral onderhoudsarm zijn, voorzien zijn van wifi en veel comfort bieden. De inrichting is eencombinatie van robuuste en mannelijke materialen met een zachte, romantische vrouwelijke touch.
Siergrassen zijn een graag geziene gast in deze tuin. Maar ook een stenen pad van bijvoorbeeld Ice blue grind, Flamingo split of Yellow sun split horen hierin thuis. De geëmancipeerde tuin heeft ook veel groene “volwassen” planten in combinatie met een eigen water- en voedingsvoorziening. De tuinmeubelen zijn van robuust materiaal en worden aangekleed met zachte kussentjes, dekentjes en vaasjes. Wat denk je van een tuinafscheiding van grijze breukstenen (bijv. Ardenner Breuksteen) in schanskorven met daaraan een pastelkleurige decoratie of schilderij?

Eindelijk! Meer aandacht voor watermanagement

Met het vele regenwater dat we elk jaar weer uit de lucht zien vallen hebben onze tuinen en de riolen het vaak zwaar om al dit water te verwerken. Waar in voorgaande jaren een tuin vol tegels de trend was, wordt er nu eindelijk meer nadruk gelegd op drainerende materialen in de tuin, zodat de riolen ontlast worden en we meer groen gaan zien. Dus veel grind of split in combinatie met gras en ander groen. Door het gebruik van grind en groen loopt regenwater namelijk beter en sneller weg en zorgt het voor een goede waterhuishouding. 

  

Nieuwsgierig geworden wat wij in 2017 allemaal te bieden hebben aan natuursteen?

» Bekijk hier ons totaalassortiment grind en split!

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team