Hoe verwijder ik blad van grind?

Het is inmiddels volop herfst en de blaadjes zijn van de bomen gevallen. Dan is het voor u wellicht handig om te weten hoe u uw grind en split bladvrij kunt maken. Het verwijderen van het blad op uw grind en split gebeurt op een andere werkwijze dan het verwijderen van blad van uw gras of tegels. Wilt u snel en gemakkelijke de bladeren van uw grind en split verwijderen lees dan vooral deze blog verder!

Wat moet u wel doen?

Om het blad gemakkelijk van uw grind en split te verwijderen kunt u het beste gebruik maken van een bladzuiger. Met de bladzuiger zuigt u de bladeren tussen het grind en split uit zonder de stenen mee te zuigen. Let er wel op dat als er kleine stukjes grind of split liggen het zo kan zijn dat deze worden opgezogen. Mocht u niet in het bezit zijn van een bladzuiger dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van een hark om de bladeren tussen het grind en split uit te harken. In dat geval is onze kruiwagen erg handig om die bladeren naar de container of de vuilnisbak te brengen.

Wat moet u niet doen?

Wij raden u ten zeerste af om gebruik te maken van een bladblazer. U blaast hier niet alleen de bladeren mee weg maar ook het grind of split waardoor kuilen ontstaan en het grind of split door de hele tuin verspreid wordt.

Kijk onze video voor een demonstratie

Hieronder vindt u een video die wij hebben gemaakt. In deze video ziet u precies hoe u het beste bladeren van uw grind en split kunt verwijderen.

Kijk hieronder naar de video: