Kantopsluiting

Filteren
  1. Special Price € 1.975,00 was € 2.298,00
  2. Special Price € 1.899,00 was € 2.041,99

Met onze kantopsluiting kunt u de tuin in een handomdraai prachtig afwerken. Denk aan het afgrenzen van een tuinpad, een terras, een gazon of een bloemenperk. Het is functioneel, het voorkomt dat kiezelstenen of keien makkelijk het tuinpad op rollen en het heeft ook nog eens een hele mooie uitstraling. Binnen ons assortiment heeft u de keuze tussen twee verschillende soorten kantopsluiting: metaal (de Multi-Edge METAL (corten staal, RVS, verzinkt, wit of zwart) en de Multi-Edge ADVANCE van verzinkt staal) en kunststof (Multi-Edge FLEX, Multi-Edge ECO en Ecolat). Bekijk hier alle producten van Multi-Edge of lees hieronder verder voor meer informatie.

De verschillende soorten kantopsluiting

Qua materiaal zijn er twee verschillende soorten kantopsluiting te koop in onze webshop:

  • Stalen kantopsluiting
  • Kunststof kantopsluiting

Stalen kantopsluiting

Stalen kantopsluiting is te vinden onder de namen Multi-Edge METAL en Multi-Edge ADVANCE

Multi-Edge METAL: deze kantopsluiting is gemaakt van staal en is verkrijgbaar in vijf verschillende varianten. Corten staal, verzinkt staal, RVS, wit en zwart. Dit product is gemaakt van hoogwaardig staal en is buigzaam zodat er vormen mee aangelegd kunnen worden. De afboording is 17,5cm hoog. Hiervan steekt na aanleg zo'n 4/4,5cm boven de grond uit. De grondpennen zijn aan de kantopsluiting bevestigd.

Multi-Edge ADVANCE: deze afboording is gemaakt van verzinkt staal. De Multi-Edge ADVANCE bevat een slim koppelsysteem en onderscheidt zich van andere soorten kantopsluiting door o.a. de hoogte: 20cm. Hiervan steekt na aanleg zo'n 10cm boven de grond uit. Een echte eyecatcher dus. De grondpennen kunnen d.m.v. het slimme koppelsysteem in de grond worden bevestigd. Deze tuinafboording is ook nog eens flexibel zodat er ook vormen mee aangelegd kunnen worden.

Kunststof kantopsluiting

Kunststof kantopsluiting is te vinden onder de namen Multi-Edge FLEX 5,5cm / Multi-Edge FLEX 7cm, Multi-Edge ECO recht / Multi-Edge ECO Rol 10m / Multi-Edge ECO Rol 20m en Ecolat

Multi-Edge FLEX (5,5cm & 7cm): gemaakt van zwart kunststof en zeer flexibel. Het aanleggen van figuren en vormen is vanwege de flexibiliteit geen enkel probleem. Verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes: 5,5cm en 7cm. De Multi-Edge FLEX kan door middel van de grondpennen in de grond worden bevestigd.

Multi-Edge ECO (recht, rol 10m & rol20m): gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Hierdoor duurzaam en licht, waardoor de aanleg erg eenvoudig is. Leverbaar in zwart, grijs en corten/bruin.

Ecolat: gemaakt van gerecycled kunststof en verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: bruin en grijs. Er zijn zowel rechte stukken te koop (per 2 meter) als borderrollen (per 10 of 20 meter). Losse grondpennen kunnen in de kantopsluiting worden vastgeschroefd en vervolgens in de grond worden aangebracht.

De aanleg van kantopsluiting

De aanleg van de kantopsluiting is afhankelijk van het type. Zo gaat het aanleggen van bijvoorbeeld de Multi-Edge ADVANCE net wat anders dan het aanleggen van de Ecolat. Voor alle soorten kantopsluiting die in onze webshop te zijn bestaat een handige instructiefolder. In deze folders is een stapsgewijze aanleginstructie te vinden:

Veelgebruikte toepassingen van kantopsluiting

Kantopsluiting wordt vaak gebruikt voor het afgrenzen van verschillende onderdelen van een tuin. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt om een gazon te omranden. Dit zorgt voor een nette afwerking. Kantopsluiting wordt daarnaast ook vaak gebruikt voor het afwerken van de randen van een tuinpad. Naast de mooie uitstraling zorgt de kantopsluiting er ook voor dat er geen grind/split vanaf het tuinpad de tuin in rolt (of andersom). Kamtopsluiting kan daarnaast ook gebruikt worden voor het afgrenzen/omranden van bijvoorbeeld een oprit.