• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Worteldoek

Als u grind of split gaat gebruiken in uw tuin, op paden o.i.d. is het verstandig om dit op worteldoek te leggen. Hiermee voorkomt u onkruidgroei door het grind heen. Met het leggen van worteldoek zorgt u voor een zeer onderhoudsarme tuin. Ook is het grind veel gemakkelijker te verwijderen als u dit ooit wenst, aangezien het dan niet is gaan mengen met de ondergrond. Let op: Indien u een oprit aanlegt en deze fundeert (bijv. met Gebroken puin), dan hoeft u geen worteldoek te gebruiken.

Onderaan deze pagina geven we u graag nog wat aanvullende tips met betrekking tot de aankoop/de aanleg van worteldoek

Wat is worteldoek?

Worteldoek, ook vaak anti-worteldoek of gronddoek genoemd, is een een doek van polyester. Dit doek houdt onkruidgroei tegen, maar is wel waterdoorlatend. Op die manier kan een onderhoudsarm oppervlak gecreëerd worden. Het worteldoek in onze webshop kan al besteld worden vanaf 10m2. Ook als het gaat om worteldoek voor zeer grote oppervlaktes kunt u bij ons terecht. Onze grootste rol bevat 425m2 worteldoek.

Waarom worteldoek leggen?

Het leggen van anti-worteldoek is bovenal een hulpmiddel voor het creëren van een onderhoudsarm oppervlak, of dat nu een stuk tuin, een oprit, een tuinpad of een terras is. Een groot voordeel van worteldoek is dat het waterdoorlatend is. Wanneer u dus bijvoorbeeld planten in de tuin heeft staan dan zullen deze niet uitdrogen. Een andere reden om worteldoek te gebruiken is vanwege het feit dat wanneer u na een aantal jaren een ander soort grind op/in uw tuinpad, oprit, tuin of terras wilt leggen, u de oude toplaag er heel makkelijk af kunt halen. Worteldoek onder bestrating heeft overigens niet zo veel zin. Het onkruid zal zich namelijk gewoon in het zand in de voegen van uw stenen nestelen.

Hoe worteldoek leggen?

We vertellen u hier kort hoe u het best worteldoek kunt plaatsen. Zie voor een uitgebreide en gedetailleerde toelichting ons blogartikel; Worteldoek leggen, hoe doe ik dat? Wat het belangrijkste is bij het leggen van gronddoek; zorg ervoor dat er geen stukken grond, hoe klein ook, onbedekt laat. Het onkruid zal zich daar gaan nestelen en een weg naar boven vinden. De eerste stap is het egaal maken van de ondergrond. De volgende stap is het Anti-worteldoek leggen: span het worteldoek strak over de ondergrond. Wanneer u meerdere stukken moet gebruiken, zorg dan voor een overlap van minimaal 5cm. Vervolgens gaat u het worteldoek vastzetten. Dit kunt u doen door het doek aan alle randen in te stoppen in de grond, door het vast te zetten met grondpennen of door het door te laten lopen onder de kantopsluiting door. Vervolgens brengt u de toplaag (bijvoorbeeld grind of split zoals Ardenner split, Basalt split etc.) aan.

Gaan tuinplanten en worteldoek goed samen?

Wanneer u planten wilt plaatsen in een oppervlak waar worteldoek ligt, dan kan dat prima. Het anti-worteldoek is immers waterdoorlatend. U maakt simpelweg opening in het worteldoek, net groot genoeg om de kluit van de plant in de grond te plaatsen. Wanneer de plant in de aarde staat kunt u gewoon grind, split of boomschors rond de plant aanbrengen. Mocht het om planten gaan die af en toe extra voeding nodig hebben, zorg dan rondom de kluit wel voor een kleine opening zodat u deze voeding makkelijk kunt geven.

Worteldoek kopen

Goedkoop worteldoek van topkwaliteit vindt u in onze webshop; zowel worteldoek op rol als in zakjes. Wilt u worteldoek kopen maar heeft u toch nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Tip: Wilt u een losgestorte vracht grind of split gaan bestellen en wilt u het grind direct op het worteldoek laten storten (als de vrachtwagen hierbij kan)? Laat de rol/rollen worteldoek dan gratis eerder bezorgen, zodat alles klaar ligt voor het storten! Wilt u Anti-worteldoek kopen voor bijvoorbeeld een oprit en daarvoor ook grindmatten bestellen? Onze onze webshop vindt u ook grindmatten met worteldoek eraan bevestigd.

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team