Basalt split antraciet/zwart

1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Basalt breuksteen
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking. Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Zorgeloze professionele levering, snel aan de slag!Meer dan 17 jaar ervaring, meer dan 250.000 tevreden klanten Snel en veilig betalen met o.a. IDEAL, Creditcard
of achteraf met Klarna

Productbeschrijving

Wat is Basalt split?

Basalt split is één van de meest populaire splitsoorten. Basalt split is een zogenaamd stollingsgesteente, wat betekent dat het ontstaan is door stolling van lava of magma in vulkanische gebieden. Basalt komt veel in Duitsland voor en onze Basalt split wordt dan ook daar gewonnen. Het is een donkergrijze tot aan zwarte (zeker in natte toestand) splitsoort. Een groot voordeel is de kleurvastheid! Bovendien is het vrijwel onverslijtbaar en is het de meest donkergrijze splitsoort. De kleur van Basalt split is antraciet / donkergrijs en de vorm van de korrel is hoekig. We hebben ook een antracietgrijze steen met rónde korrel, zie Nero ebano grind. Voor een lichtgrijze splitsoort, zie ons Ardenner split, maar bekijk ook zeker onze andere soorten zwart grind & split.
Basalt split is in diverse verpakkingen verkrijgbaar: bijv. een bigbag Basalt split van 1 m3, losgestort Basalt split of diverse maten kleinere bags. Voordelen van Basalt split:

  • Zeer goede drukvastheid en kleurvastheid
  • Voordelig en zeer sierlijk
  • Veel verschillende formaten leverbaar

Basalt split: toepassingen

Doordat Basalt split een van de hardste gesteenten is, is het uitermate bruikbaar voor zwaar belaste oppervlakten. Voor gebruik op de oprit, parkeerplaats of het erf is deze split dus ideaal. Legt U dan wel een fundering aan (bijvoorbeeld Gebroken puin) onder het split om de oprit voldoende stabiel te maken. Voor een spoorvrije en maximaal drukvaste oprit kunt u grindplaten onder het split leggen, zoals de EuroGravel Plus zwart. Uiteraard staat Basalt split ook zeer goed in de siertuin (op het tuinpad of als grondbedekking bijvoorbeeld). U hoeft dan enkel worteldoek onder het split te leggen om onkruid tegen te gaan. Evenueel kan het geheel worden afgewerkt met kantopsluiting.

Basalt split kopen

Basalt split is direct online te bestellen en thuis bij u te bezorgen. Let op: Basalt split heeft altijd een grijze stoflaag bij aankomst, deze zal er door regen afspoelen om naar de uiteindelijk donkergrijze / zwarte kleur te komen. Dit proces kan uiteraard enige tijd duren afhankelijk van de hoeveelheid neerslag. Houd er rekening mee dat Basalt split onder een afdak dus niet schoon zal regenen (wilt u toch Basalt split toepassen onder een afdak, dan het beste regelmatig goed afspuiten).

Veel bestelde verpakkingen Basalt split

Bigbag Basalt split, losgestort Basalt split

10% combikorting

Soortelijk gewicht± 1600KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 75kg / 0,05m3 per m2, op basis van een laagdikte van 5cm. Houdt voor grovere formaten dan 32mm een dikkere laagdikte aan. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 3,5m2 | 0,35m3 voor ± 7m2 | 0,5m3 voor ± 10m2 | 0,7m3 voor ± 14m2 | 1m3 voor ± 20m2
Levertermijn & Bezorgkosten t/m 999kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€50) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€80 per bestelling)
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg en grindmatten: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, met iDEAL, Creditcard, Paypal of achteraf met Klarna. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Vergelijkbare producten

  1. Keuze uit 5 formaten en 7 verpakkingen
  2. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
  3. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen

Video's over de levering