Stichting Webshop Keurmerk EMOTA trust mark

Al onze webshops zijn aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk. Dit is een onafhankelijke brancheorganisatie van winkels die producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. 

Wat is het Webshop Keurmerk?

  • Het Webshop keurmerk is een privaatrechtelijk keurmerk. De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels. De bij de Stichting aangesloten webwinkels voeren het logo van het Webshop Keurmerk. Het Keurmerk betekent dat de aangesloten webwinkel tot dat moment zich contractueel heeft vastgelegd tot naleving van deze Keurmerk-code.
  • Alle consumenten kunnen ervaringen met transacties bij een Webshop Keurmerk-lid langs elektronische weg melden bij de Stichting Webshop Keurmerk. Het lid wordt uitgenodigd om te reageren op de ervaringen van de consument.
  • De Stichting Webshop Keurmerk kan een aanvraag voor een Keurmerk-logo weigeren, wanneer de Stichting Webshop Keurmerk van mening is dat acceptatie van de aanbieder in strijd is met de wet en/of deze code. 

Regels en voorwaarden voor webshops

De aangesloten webshops moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals duidelijke en wettelijk geldige algemene voorwaarden. Daarnaast dient de webshop de consument voldoende duidelijkheid te geven over zaken rondom bestelling, betaling en levering. Zo controleert de organisatie de betrouwbaarheid van de leden. Bovendien heeft de Stichting een eigen onafhankelijke Geschillencommissie voor klachtenbehandeling. Lees het volledige reglement en onze vermelding op de website van het Webshop Keurmerk.

Als lid van Webshop Keurmerk zijn wij ook aangesloten bij het Europese Keurmerk voor betrouwbare webshops, EMOTAIn tegenstelling tot andere commerciële keurmerk programma's op de markt, is EMOTA‘s Europese keurmerk onafhankelijk en beheerd door de nationale, non-profit beroepsverenigingen in Europa. Zodoende biedt het een ongevenaard niveau van vertrouwen en garantie aan de consument.