• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

10 redenen om grind of split te gebruiken in de tuin 

23 dec. 2011

Dolomiet

Vooral de laatste jaren wordt grind zeer veel gezien op erven en in tuinen. Hoe dit komt? Door de vele voordelen die grind biedt. Natuurlijk kennen wij er véél meer, maar we geven u de 10 belangrijkste mee:

1. Grind is stijlvol:

Grind geeft uw tuin een sfeervolle en stijlvolle uitstraling, of u nu een moderne, strakke tuin aanlegt of een ouderwets boerenerf. Er zijn diverse soorten marmer leverbaar, die een stijlvolle glans en look hebben, die met bestrating niet snel haalbaar is.

2. Grind is voordelig:

Grind is in verhouding tot tegels o.i.d. relatief zeer voordelig. Bovendien is grind ook op de lange termijn relatief gezien voordelig, omdat het lang meegaat en niet snel vervangen zal hoeven te worden.

3. Eenvoudige aanleg door de doe-het-zelver: 

Heeft u geen groene vingers of tijd om te klussen? Dan is grind ideaal. Een grindtuin (of pad, siertuin, oprit, terras etc.) is zeer eenvoudig aan te leggen! Ondergrond klaar maken, worteldoek erop, grind strooien en klaar!

mijnsplit tuin

4. Grind is onderhoudsarm: 

Als u het grind eenmaal (goed) heeft aangelegd heeft u verder weinig werk meer. Af en toe harken is meestal voldoende.

5. Grind werkt drainerend: 

Doordat grind bestaat uit losse korrels laat het goed water door. Zo heeft u weinig last van plassen (mits de onderlaag ook voldoende water doorlaat), verbetert u de drainage in de straat/wijk en ontlast u het riool. Veel beter voor het milieu dan bestrating of tegels dus. 

6. Grind is ideaal te combineren: 

Wilt u meerdere materialen of stijlen combineren in de tuin, dan is grind de ideale partner. Omdat grind in zoveel kleuren en vormen voorkomt is er altijd wel een soort die past bij uw stijl en beoogde look. 

7. De meeste grindsoorten zijn kleurvast: 

De meeste soorten grind en split behouden lang hun kleur, het grind blijft lang mooi. Dit geldt helaas niet voor alle soorten, maar wel voor het merendeel (zie Verkleuring van grind) . Dit is afhankelijk van kleur en steensoort.

8. Grind is drukvast: 

Grind of siersplit, althans het merendeel, heeft een hoge hardheid wat het geschikt maakt om op de oprit of parkeerplaats te gebruiken. Slechts enkele soorten vergruizen enigszins, zonder het gebruik van Splitplaten om de druk goed te verdelen. Wij melden dit altijd bij het product als dit het geval is.

9. Grind is een natuurproduct: 

Ook dit is een voordeel: omdat grind een natuurproduct is, gebruikt u geen milieubelastende materialen.

10. Grind is herbruikbaar:

Wilt u de tuin eens wat veranderen, dan kunt u het grind of split eenvoudig uit de tuin scheppen en het op een andere plaats leggen. U hoeft dus niet direct nieuwe materialen te kopen! Dit geldt zelfs voor onze Grindplaten.

Net zo overtuigd als wij over de voordelen van grind? Bekijk ons assortiment Grind en split en vindt de soort die bij ú past!

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team