Klimaatbestendige tuinen

Het hebben van een mooie tuin gaat perfect samen met het hebben van een klimaatbestendige tuin. Doordat er zoveel soorten grind en split zijn, betekent dat we altijd de juiste steensoort kunnen vinden die het beste past bij uw klimaatbestendige tuin. Hieronder vindt u wat de voordelen zijn en hoe grind of split kunnen bijdragen aan een milieuvriendelijke tuin.

Klimaatbestendige tuinen vragen weinig onderhoud en zijn mede daardoor erg populair. Daarnaast heeft een klimaatbestendige tuin een natuurlijke uitstraling en is het uiteraard goed voor de natuur. Om een klimaarvriendelijke tuin te creëren maken veel hoveniers gebruik van grind en split. Deze natuurlijke steensoorten bieden veel voordelen voor zowel het milieu als voor jou, van waterbeheer tot biodiversiteit en onderhoudsvriendelijkheid.

Minder water

Een erg groot voordeel van grind en split in de tuin is dat het een zeer effectieve bijdrage levert aan het waterbeheer. Het regenwater sijpelt namelijk gemakkelijk in de bodem waardoor u weer minder hoeft te sproeien en het een natuurlijke buffer vormt voor regenwater wat dan weer goed is voor planten en bloemen in de tuin. Dit in tegenstelling tot bij verharde oppervlakken zoals tegels. Een extra voordeel is ook dat door de waterdoorlatendheid van grind en split het kan helpen bij het verminderen van erosie op hellingen en taluds, waardoor de stabiliteit van de tuin wordt verbeterd.

Beach pebbles

 

Biodiversiteit

Bovendien vormt het hebben van grind en split in de tuin een ideale leefomgeving voor zowel dieren als verschillende plantensooorten. Dit draagt dan weer bij aan de biodiversiteit in de tuin. Zo kunnen vogels de steentjes gebruiken bij het zoeken naar insecten en zaden. Mede door het bevorderen van een gezonde en diverse tuinomgeving kunnen grind en split een bijdrage leveren aan het behoud van inheemse plant- en diersoorten.

castle grind

 

Onderhoudsbehoefte

Een extra bijkomend voordeel van grind en split in de tuin is hun onderhoudsvriendelijkheid. Dit in vergelijking met een een tradiotineel gazon die veel water, bemesting en maaiwerk vereist. Het onderhoud van een gazon gaat ook vaak gepaard met het gebruik van chemische mesttoffen. Door uw tuin aan te leggen met grind en split in plaats van gras, wordt de behoefte aan intensief onderhoud sterk verminderd. Ook het onkruidgroei wordt aanzienlijk verminderd in een tuin die is aangelegd met grind en split. Dit doordat de dichte structuur van de steentjes het voor onkruidzaden moeilijk maakt om te ontkiemen. Hierdoor kun je dan weer extra genieten van een mooie en nette tuin zonder veel tijd te investeren.

Sierstenen

Tot slot zijn grind en split niet alleen functioneel, maar voegen ze ook stijlvolle waarde toe aan de tuin. Met ons zeer brede assortiment van maten en kleuren, kun je creatieve ontwerpen maken die passen bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Of het nu gaat om het creëren van een modern, mediterrane tuin of een natuurlijk ogend landschap, grind en split bieden veel mogelijkheden om unieke en prachtige buitenruimtes te creëren.

Moderne tuin


Zoals u ziet is heel gemakellijk om naast het hebben van een prachtige tuin het milieu een handje te helpen. Mocht u niet waten waar u moet beginnen en hebt u onze hulp nodig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!