Het leveren van bigbags of kratten op moeilijk bereikbare plaatsen

Heeft u minimaal een grote bigbag Grind of siersplit van 1m3 nodig, of bijvoorbeeld pallets met Grindplaten, dan leveren wij deze normaal gesproken af met een stenentrailer, een vrachtwagen waar een kraantje op zit. Maar.. wat als u de materialen in uw achtertuin, zijkant of andere lastig bereikbare plek nodig heeft? Grind-split.nl denkt graag met u mee!

In uw tuin, over een heg

Het is natuurlijk altijd makkelijk als u uw bestelde producten zo dicht mogelijk bij de gewenste plaats krijgt, bijvoorbeeld in uw tuin in plaats van op het trottoir voor de heg. Zaak is wel dat uw tuin aan de openbare weg grenst, dat er op de weg geparkeerd kan worden (niet op de stoep) en u aangeeft bij uw bestelling dat u de goederen geleverd wilt hebben met een kraantje. Onze medewerkers geven dit dan door aan de transporteur en deze zet een vrachtwagen in waarop een kraantje zit. De chauffeur belt u een half uur voor levering zodat u ook aanwezig bent op de losplaats. De goederen worden met het kraantje over de heg getild en op de aangewezen plek neergezet, in zover mogelijk. Het kraantje kan over een heg van maximaal 2,5 meter tillen en dan 4 meter vanaf de vrachtwagen uw bestelling neerzetten.

Levering bigbag over heg
Levering over de heg

In een smalle straat of op een camping

Woont u in een smalle straat of u wilt het materiaal bijv. op een camping geleverd hebben dan zetten wij, tegen een eenmalige meerprijs per bestelling, een kooiaap of een citytrailer in.

» Levering met kooiaap

Een kooiaap is een mobiele heftruck die achter aan de vrachtwagen hangt.

De chauffeur laat bij levering de kooiaap van achter de vrachtwagen zakken op de straat en tilt de pallet of de bag tussen de lussen uit de vrachtwagen en rijdt de bestelling naar zijn plaats. Handig als de materialen wat verder van de vrachtwagen af neergezet moeten worden!

Let op, de kooiaap kan niet reiken en niet over een hek tillen. Het is ook niet wenselijk dat de kooiaap over pas aangelegde bestrating gaat rijden. Door zijn gewicht kan het gebeuren dat de bestrating dan kapot gereden wordt.

Levering met kooiaap
Kooiaap

» Levering met citytrailer

Een citytrailer is een kleinere vrachtwagen met daarop een kraantje. De citytrailer werkt hetzelfde als de stenentrailer van 18 meter lang, hij is alleen een stuk korter. Als u twijfelt of er een stenentrailer van 18 meter (onze standaard vervoersoptie bij levering van bigbags vanaf 1000kg) bij u in de straat kan komen of op de camping dan horen wij dit graag op voorhand. Onze medewerkers kijken dan samen met de transporteur hoe we bij u gaan leveren, met de kooiaap of met de citytrailer. Het is ook mogelijk om een aantal foto's van de situatie ter plaatse te mailen zodat dit beoordeeld kan worden.

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos! Neem contact op met ons op, we helpen u graag verder met advies en informatie hoe we aan úw wensen kunnen voldoen.

Bekijk ook onderstaande video van een levering bags over een heg!

Algemene informatie over de levering van bags en stukgoed vindt u op onze algemene Transport & Leveringspagina van stukgoed.