• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Tuinmetamorfose bij Eigen Huis & Tuin op RTL4 met AMAGARD!

11 dec. 2018

Deze keer in Eigen Huis & Tuin op RTL4 waren de wensen voor een tuinmetamorfose een groene natuurlijke wildernis tuin. Tot nu toe had nog niemand de bewoners met een tuinontwerp kunnen overtuigen, maar daar komt in deze aflevering verandering in. In deze aflevering is gekozen voor Grind van Amagard! Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Lees snel verder!

De natuurlijke, groene wildernis tuin

Een groen paradijs met zitplekken is de uitgangspositie voor deze tuinmetamorfose. Gekozen is voor een overdekt bestraat terras en een knusse zitplek tussen het groen. De knusse zitplek is verhoogd. In plaats van de dikke zwerfkeien, die natuurlijk heel zwaar zijn, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld Ardenner breukstenen. Deze breukstenen zijn weliswaar kleiner maar daarom veel makkelijker te verwerken. Doordat u de Ardenner breukstenen stapelt maakt u snel en makkelijk een verhoging, en tussen de openingen kunt u rotsplantjes planten voor een natuurlijke effect. Gebruik hiervoor onze tuinaarde.

Op het verhoogde terras, alsook het tuinpad, is er gewerkt met witte grind. Dit is een mooie natuurlijke grind die heel goed te combineren is met andere tuinelementen zoals de Ardenner breukstenen en alle kleuren tuinmeubelen. Wilt u toch wat meer variatie met natuurlijke materialen, dan kunt u ook de witte grind op het tuinpad vervangen door schelpen. Schelpen werkt tegen slakken maar is wel prettig voor alle andere dieren in uw tuin.

Witte grind
Witte grind

Een goede basis voor uw planten

Laten we de borders niet vergeten! Om een groene wildernis te kunnen creëren, zal er wel een goede basis nodig zijn. Vul de borders daarom met tuinaarde waar vervolgens de verschillende tuinplanten en varens naar hartelust kunnen groeien. Voor de omranding van het tuinpad met witte grind is gebruik gemaakt van een groenblijvende bodembedekker. Dit onderstreept nog meer het natuurlijke effect en het thema van deze tuin.

De aflevering gemist? Bekijk dan hier de aflevering; https://www.rtl.nl/video/65b47b78-6683-327e-9338-b1447951419c/

Of lees meer over de metamorfose van deze tuin op https://www.eigenhuisentuin.nl/item/een-natuurlijke-groene-wildernis-in-de-nieuwe-tuin-in-gorinchem!

Witte grind
Witte grind
Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team