Tuinmetamorfose bij Eigen Huis & Tuin op RTL4 met AMAGARD!

Deze keer in Eigen Huis & Tuin op RTL4 waren de wensen voor een tuinmetamorfose een groene natuurlijke wildernis tuin. Tot nu toe had nog niemand de bewoners met een tuinontwerp kunnen overtuigen, maar daar komt in deze aflevering verandering in. In deze aflevering is gekozen voor Grind van Amagard! Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Lees snel verder!

De natuurlijke, groene wildernis tuin

Een groen paradijs met zitplekken is de uitgangspositie voor deze tuinmetamorfose. Gekozen is voor een overdekt bestraat terras en een knusse zitplek tussen het groen. De knusse zitplek is verhoogd. In plaats van de dikke zwerfkeien, die natuurlijk heel zwaar zijn, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld Ardenner breukstenen. Deze breukstenen zijn weliswaar kleiner maar daarom veel makkelijker te verwerken. Doordat u de Ardenner breukstenen stapelt maakt u snel en makkelijk een verhoging, en tussen de openingen kunt u rotsplantjes planten voor een natuurlijke effect. Gebruik hiervoor onze tuinaarde.

Op het verhoogde terras, alsook het tuinpad, is er gewerkt met witte grind. Dit is een mooie natuurlijke grind die heel goed te combineren is met andere tuinelementen zoals de Ardenner breukstenen en alle kleuren tuinmeubelen. Wilt u toch wat meer variatie met natuurlijke materialen, dan kunt u ook de witte grind op het tuinpad vervangen door schelpen. Schelpen werkt tegen slakken maar is wel prettig voor alle andere dieren in uw tuin.

Eigen Huis Tuin Limburgs Witte Grind
Eigen Huis Tuin Limburgs Witte Grind Grote Keien

Een goede basis voor uw planten

Laten we de borders niet vergeten! Om een groene wildernis te kunnen creëren, zal er wel een goede basis nodig zijn. Vul de borders daarom met tuinaarde waar vervolgens de verschillende tuinplanten en varens naar hartelust kunnen groeien. Voor de omranding van het tuinpad met witte grind is gebruik gemaakt van een groenblijvende bodembedekker. Dit onderstreept nog meer het natuurlijke effect en het thema van deze tuin.

 

Eigen Huis Tuin Limburgs Witte Grind Overkapping
Eigen Huis Tuin Limburgs Witte Grind Binnenkant Overkapping