• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Geen zin in sporen en kuilen in uw oprit, maar wel graag grind leggen? Gebruik grindplaten!

2 sep. 2011

Sinds een aantal jaren zijn er producten op de markt voor het stabiliseren van grind of split. Deze meeste platen zijn gemaakt van kunststof en hebben een structuur die vergelijkbaar is met een honingraat. Vanwege hun functie worden de platen splitplaten of grindplaten genoemd. De platen zijn bedoeld om extra stabiliteit te geven en het grind goed te verdelen, zodat er geen kuilen en gaten ontstaan in het grind. Zo komt uw oprit of parkeerplaats er zeer netjes uit te zien! Zijn ze noodzakelijk? Nee, maar wel onderhoudsreducerend en prettig!

Ook zwaar verkeer toegestaan

Om drukvast te zijn, is het belangrijk dat grindplaten een zeshoekige structuur hebben. Hierdoor worden de krachten binnen de plaat evenredig verdeeld en kunnen de platen grote krachten opvangen. Zo kunnen de Easygravel® grindplaten ongevuld al meer dan 200ton per m2 aan. Dat betekent dat er een auto probleemloos overheen zou kunnen rijden! En dat terwijl de druksterkte pas optimaal wordt wanneer de platen gevuld zijn. Wanneer de platen gevuld zijn en de ondergrond voldoende gefundeerd kan men zelfs met vrachtauto's over de platen rijden en draaien.

Minder onderhoud met grindplaten

Bijkomend voordeel van Grindmatten / platen is dat de oprit, parking of het parkeerterrein vrijwel niet meer geharkt of vlak gemaakt hoeft te worden. Het grind zit namelijk goed opgesloten in de platen en schuift en rolt niet meer los over de oprit. Zo kan uw oprit jaren mee! De grindplaten zijn eenvoudig te leggen door het lage gewicht van de plaat en een eenvoudig koppelsysteem. Eenmaal gelegd kunnen de platen worden gevuld met grind of split (max. 32mm bij grind en 22mm bij split). De benodigde laagdikte in grindplaten is 5cm. Legt u het dunner, dan zullen de platen zichtbaar worden. Legt u het dikker, dan wordt het effect minder en gaat u weer wegzakken.

Wist u dat u met behulp van splitplaten ook eenvoudig figuren in grind kunt maken of met 2 of meer kleuren grind of split kunt werken?

grindplaten

» Naar het assortiment Grindplaten

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team