Gazonranden

Met onze graskanten kunt u uw tuin moeiteloos schitterend afwerken. Denk hierbij aan het begrenzen van een gazon, tuinpad, terras of bloemenperk. Het is zeer nuttig, het houdt bijvoorbeeld kiezelstenen en keien tegen, waardoor deze niet uw tuinpad op rollen. Bovendien ziet een gazonrand er gewoon heel mooi uit. In ons assortiment kunt u kiezen tussen twee verschillende soorten perkranden: kunststof (Multi-Edge FLEX, Multi-Edge ECO en Ecolat) en metaal (de Multi-Edge ADVANCE van verzinkt staal en de Multi-Edge METAL, te verkrijgen in meerdere varianten, namelijk: corten staal, RVS verzinkt, wit & zwart). Neem een kijkje onderaan deze pagina voor meer informatie over bijvoorbeeld de verschillende soorten gazonranden, de aanleg van gazonranden en veelgebruikte toepassingen van gazonranden!

Filteren
  1. Special Price € 1.975,00 was € 2.298,00
  2. Special Price € 1.899,00 was € 2.041,99

De verschillende soorten gazonranden

Er zijn twee verschillende soorten gazonranden te verkrijgen in onze webshop:

  • Kunststof gazonranden
  • Metalen gazonranden

Kunststof gazonranden

Er zijn meerdere varianten van kunststof graskanten verkrijgbaar, namelijk Multi-Edge FLEX 5,5cm / Multi-Edge FLEX 7cm, Multi-Edge ECO recht / Multi-Edge ECO Rol 10m / Multi-Edge ECO Rol 20m en Ecolat.

Multi-Edge FLEX (5,5cm & 7cm): Zwarte, zeer flexibele, kunststof perkrand. Vanwege de flexibiliteit is het zeer gemakkelijk om figuren en vormen aan te leggen. De Multi-Edge FLEX is verkrijgbaar in de twee hoogtes: 5,5cm en 7cm. Door middel van grondpennen kunnen deze in de grond worden vastgezet.

Multi-Edge ECO (recht, 10m rol & 20m rol): 100% gerecyclede kunststoffen perkrand, waardoor deze licht en duurzaam is en de aanleg dus zeer gemakkelijk is. Verkrijgbaar in zwart, grijs en corten/bruin.

Ecolat: Gerecyclede kunststoffen graskant. Verkrijgbaar in de kleuren bruin en grijs en in zowel rechte stukken (per 2 meter) als in rollen (per 10 of 20 meter). De grondpennen kunnen in de gazonrand worden geschroefd, waarna deze in de grond kunnen worden gebracht.

Metalen gazonranden

Er zijn twee varianten metalen graskanten verkrijgbaar, namelijk Multi-Edge METAL en Multi-Edge ADVANCE.

Multi-Edge METAL: Stalen perkrand die verkrijgbaar is in vijf verschillende varianten: Cortenstaal, verzinkt staal, RVS, wit & zwart. Deze gazonrand is gemaakt van kwalitatief goed metaal en er kunnen vormen mee worden aangelegd doordat het buigzaam is. De gazonrand is 17,5cm hoog en steekt na de aanleg nog ongeveer 4/4,5cm boven de grond uit. De bijbehorende grondpennen zijn bevestigd aan de gazonrand.

Multi-Edge ADVANCE: Perkrand gemaakt van verzinkt staal. Deze gazonrand heeft een hoogte van 20cm en bevat een slim koppelsysteem, waardoor het zich onderscheidt van andere soorten gazonranden. Na aanleg steekt de Multi-Edge ADVANCE nog ongeveer 10cm boven de grond uit en is het dus een echte eyecatcher in uw tuin. Door middel van het slimme koppelsysteem kunnen de grondpennen in de grond worden bevestigd. Bovendien is deze gazonrand zeer flexibel, waardoor er dus ook vormen mee kunnen worden aangelegd.

De aanleg van gazonranden

De aanleg van de graskanten hangt af van het type. Zo gaat het aanleggen van de Multi-Edge Metal weer net op een andere manier dan dat van de Multi-Edge ECO. Van alle soorten perkranden die verkrijgbaar zijn in onze webshop is er een handige instructiefolder. Hierin staat een stapsgewijze instructie voor het aanleggen van uw gazonrand:

Veelgebruikte toepassingen van gazonranden

Gazonranden worden vaak gebruikt voor het begrenzen van verschillende gedeeltes van een tuin. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het omranden van een gazon/grasoppervlak en bloemenperk. Daarnaast worden graskanten ook veel gebruikt voor het afscheiden van de rand van een tuinpad. Ook hierbij zorgt de gazonrand voor een nette uitstraling. Daarnaast zorgt het er ook voor dat eventuele kiezelstenen niet het vanuit de tuin uw tuinpad oprollen (of andersom). Daarnaast zijn perkranden ook nog geschikt voor het afwerken van bijvoorbeeld parkeerplaatsen of opritten.