Bigbag grind & split

Op Grind-split.nl kunt u natuurlijk ook terecht voor bigbags grind & split. In ons assortiment zijn meer dan 80 soorten/formaten grind en split te vinden die leverbaar zijn in 1m3 bigbags. Al deze bigbags grind & split vindt u hieronder. Meer informatie over de levering van onze bigbags grind en bigbags split, advies met betrekking tot de benodigde hoeveelheid grind/split en kleuradvies is te vinden onderaan deze pagina. Naast bigbags leveren we natuurlijk ook andere formaten bags. Zie hievoor de volledige assortimenten grind & split en breukstenen & keien. En tenslotte leveren wij het overgrote deel van ons assortiment ook losgestort.

 

Filteren

Levering van bigbags siergrind & split

Al onze bigbags siergrind en split worden bij u thuis geleverd. De manier waarop ze geleverd worden is afhankelijk van het gewicht van de bigbags. Een bigbag grind of split met een gewicht van 200kg tot en met 900kg wordt geleverd met een bodedienst met palletwagen. Alle bigbags grind met een gewicht van 1000kg of meer worden geleverd met een stenentrailer met kraantje. Deze stenentrailer kan de bigbags grind & split 3 á 4 meter buiten de wagen neerzetten.


Hoeveel bigbags grind heb ik nodig

Per vierkante meter heeft u, gebaseerd op een laagdikte van 5 centimeter, ongeveer 0,05m3 grind of split nodig. Met een bigbag grind van 1m3 kunt u dus +/- 20 vierkante meter vullen. Voor soorten grind/split met grovere formaten dan 32mm raden we aan een dikkere laag aan te leggen. Op onze website vindt u ook een rekenhulp voor het bepalen van de benodigde hoeveelheid grind/split. Deze rekenhulp vindt u aan de recherkant (let op: deze is alleen beschikbaar op een desktop/laptop en niet op een mobiel apparaat). We raden u aan deze rekenhulp te gebruiken voor het bepalen van de hoeveelheid grind die u nodig heeft. Mocht u op zoek zijn naar 20kg zakken, kleinere bags of losgestort grind/split, dan kunt u deze vinden in onze algemene grind & siersplit shop.

Welke kleur grind kan ik het best kiezen?

U wilt graag een bigbag grind/split kopen maar weet niet zo goed welke kleur grind u het best kunt kiezen? Dit hangt natuurlijk ten eerste af van uw smaak. Dus daarin kunnen we geen advies geven. Wel kunnen we aangeven welke voordelen bepaalde kleuren hebben en bij welke soorten tuin ze goed passen:

  • Grijs: Onderhoudsarm (vuil valt minder op). Past goed in een stadstuin.
  • Antraciet/Zwart: Onderhoudsarm (vuil valt minder op). Past goed in moderne tuinen en Japanse tuinen.
  • Rood: Zorgt voor een erg mooi contrast als er veel groen in de tuin staat of als er donkere tegels liggen. Past goed in een mediterrane tuin.
  • Geel: zorgt voor een warme en rustige uitstraling. Past goed in een mediterrane tuin.
  • Wit: Erg mooi te combineren met andere kleuren in de tuin. Past goed in moderne tuinen.
  • Gemengd: Onderhoudsarm (oneffenheden en vuil vallen minder op). Past goed in een natuurlijke tuin.

Eventueel kunt u, om een oppervlak met kiezelstenen netjes af te werken, tuinafboording gebruiken. De tuinafboording kan dan een soortgelijke kleur hebben als het grind, of juist een hele andere kleur voor het contrast. Wilt u graag meer advies met betrekking tot de aankoop van een bigbag grind/split? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoeveel weegt een bigbag grind?

Alle bigbags hebben een inhoud van 1m3 (1 kuub). Maar dat zegt niet direct iets over het gewicht van de bigbag. Hoeveel een bigbag grind of split precies weegt is afhankelijk van het soortelijk gewicht van het type steen. Zo weegt een bigbag gewassen schelpen 800kg en een bigbag Beach Pebbles Zwart 1800 kg. Het gewicht van alle bigbags staat bij alle artikelen vermeld.