Een kindvriendelijke tuin met grind, split of steenslag

Wat zijn de criteria voor een tuin die geschikt is voor kinderen en toch mooi en decoratief is? Degenen onder ons met jonge kinderen begrijpen het dilemma: je wilt een fijne speelplek creëren, maar een beetje netheid is ook gewenst. We willen tenslotte ook van onze tuin kunnen genieten vanuit onze luie stoel! De afgelopen jaren is er veel geschreven over hoe je een kindvriendelijke tuin kunt aanleggen. Een van de steeds terugkerende tips is het gebruik van mooie en natuurlijke materialen. Grind en boomschors hebben geen chemische toevoegingen zoals kleurstoffen, bindmiddelen of lijm, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor een kindvriendelijke tuin. Het is een natuurlijk product dat altijd terug kan de natuur in.

Kinderen spelen het hele jaar door in de tuin. Terwijl volwassenen over het algemeen alleen naar buiten gaan als het lekker weer is. Het is daarom erg fijn om een kindvriendelijke tuin te creëren en als je eenmaal de juiste materialen hebt gekozen, kunnen de kinderen hier jarenlang plezier aan beleven.

Een kindvriendelijke tuin: materiaalkeuze en indeling

Bijna alle kinderen houden wel van springen op een trampoline, groot of klein! En het is vaak ook populair bij vriendjes en vriendinnetjes. Een speelhuisje is ook een populaire speelplek in de winter, vooral ook omdat je het niet koud krijgt als je bezig bent. Het is een misverstand dat grind niet thuishoort in een kindvriendelijke tuin. Als je kiest voor een soort fijn, rond grind zoals Castle grind of zwarte Beach Pebbles zwart, krijg je een natuurlijke look en zijn de kleine kiezels aangenaam om op te lopen. Deze grindproducten komen uit de natuur, bederven niet en combineren perfect met de kindvriendelijke tuin. Wie heeft er niet met stenen bij rivieren gespeeld? Als je een combinatie van stenen en een kleine waterpartij in je tuin maakt, zullen kinderen veel plezier hebben! Boomschors is ook een uitstekend materiaal voor een kindvriendelijke tuin. Als je het grind combineert met gras of stoeptegels, scheid deze gebieden dan netjes van elkaar met een rand of aafboording, zodat kinderen niet over de stenen van de paden op het gras kunnen stappen. We hebben hiervoor verschillende opties: overweeg de Multi-Edge ECO of de Multi-Edge FLEX versie (minder zichtbaar dan de eerste).

Kindvriendelijke tuin

Wil je zelf een kindvriendelijke tuin aanleggen? Ontdek ons assortiment decoratieve grind of split