Tips: een onderhoudsvrije tuin met grind

Tips voor een onderhoudsvrije tuin met grind


Het mooie weer is weer in opkomst! Zodra het zonnetje weer lekker begint te schijnen gaat onze focus uit naar de tuin. Na een lange periode van kou is het tijd voor tuinonderhoud voordat we lekker kunnen gaan genieten van het zonnetje in onze tuin. Snoeien, maaien, onkruid en groene aanslag verwijderen in de tuin, voor degene die niet van tuinieren houdt is is dit vaak een vervelende klus. Mensen zonder groene vingers kiezen daarom vaak voor een tuin met daarin veel tegels om het tuinieren zo te voorkomen. Desondanks moet ook deze groep mensen met een tegeltuin aan de slag. De tegels moeten schoongemaakt worden, het onkruid moet er tussenuit, de schutting moet in de lak en ga zo maar door.

Tuinonderhoud in een onderhoudsarme tuin


Bij de term “onderhoudsarme tuin” denkt men aan een tuin die geen onderhoud behoeft. Toch is onderhoud ook bij een onderhoudsvrije tuin van toepassing, maar geen zorgen dit onderhoud kun je eenvoudig tot het minimum beperken.

Hieronder vindt u enkele tuintips om je tuin zo onderhoudsarm mogelijk te maken:

1: Gaat u grind, siersplit of tegels aanleggen in uw onderhoudsarme tuin, leg dan eerst worteldoek op het aan te leggen gedeelte en zet deze eventueel vast met grondpennen.

2: Grind kiezen voor in uw onderhouds arme tuin: Kies voor een kleurvaste grindsoort zoals Basalt split of Ardenner split. Mamersoorten zijn iets minder kleurvast, kiest u toch voor deze steensoort leg het dan op een zonrijke plek. Rosso Verona split split is een goed voorbeeld van een mamersoort die goed kleurvast is op zonrijke plekken.

Basalt split
Rosso Verona split


3: Leg grindmatten onder het grind of split in uw onderhoudsarme tuin om zo verzakkingen en spoorvorming te voorkomen.

4: Wilt u uw grind of siersplit combineren met groene elementen zoals (kunst)gras dan kunt u de kantopsluiting gebruiken om de steentjes op de juiste plek te houden. De afboording is beschikbaar in vijf kleuren en is hierdoor makkelijk te combineren met verschillende tuinstijlen.

5: Om kleur te geven aan uw tuin gebruikt u naast een kleurrijke basis aankleding die u in de winter binnen kunt leggen.

6: Plaats een schutting van breukstenen in een schanskorf in een schanskorf, deze hoeft u niet te snoeien of in de lak te zetten.

7: Gebruik kinderkoppen in uw tuin, deze stenen zijn geschikt voor trottoirs, straten, opritten en parkeerplaatsen. Zelfs na vele jaren, behouden ze hun natuurlijke schoonheid, kinderkoppen zijn zeer weerbestendig

 

Het aanleggen van grind met worteldoek is eenvoudig, bekijk hier de video!

 

Wilt u alvast ideeën opdoen voor uw tuin, bekijk hier het complete assortiment grind en siersplit