Wilde creativiteit in je tuin - een natuurlijke tuin aanleggen

Een natuurlijke tuin aanleggen betekent dat je wild en creatief kunt zijn, maar denk ook ecologisch en probeer je eco-tuin zo aan te leggen dat het milieu zo min mogelijk wordt belast en beperkt. Het aanleggen van een natuurlijke tuin betekent geen chaos en onverzorgdheid. Een beetje structuur mag echt wel. De truc is dat je het niet ziet!

Maar hoe leg je een tuin aan die wilde creativiteit uitstraalt en tegelijkertijd een echte eco-tuin is?

Met de volgende eenvoudige veranderingen ben je op de goede weg naar een echt ecologische tuin:

1. Een natuurlijke tuin aanleggen - de planten

Bescherm het milieu en je portemonnee bij het aanleggen van je natuurlijke tuin en blijf bij planten in de buurt. Denk bij het planten aan wilde bloemen, zoals madeliefjes, bergklaver en longkruid. Neem de natuur als voorbeeld: kies planten voor je biologische tuin die goed groeien in je eigen omgeving. Plant ze niet in rijen, maar op de manier waarop ze vanzelf zouden groeien. Alles moet eruit zien alsof het natuurlijk gegroeid is, d.w.z. ongetemd en kleurrijk. Een biologische tuin aanleggen kost dus niet veel en is puur plezier, vooral voor kinderen! Het verdelen van de planten in de biologische tuin is leerzaam en spannend!

2. Een natuurlijke tuin / ecologische tuin creëren – de natuurstenen

Hier komt de "onzichtbare" structuur om de hoek kijken bij het aanleggen van een biologische tuin. Zelfs een natuurlijke tuin kan niet zonder. Structuur kun je meestal realiseren met paden en muurtjes. Denk duurzaam bij het plannen en maak een bewuste keuze van materialen. Het sleutelwoord hier is ook: haal producten van dichtbij. Onze kwartsieten muurstenen zijn niet alleen bijzonder geschikt voor de natuurlijke uitstraling van een tuinmuur en zijn bijna onverwoestbaar, maar komen uit buurland Duitsland. Dit betekent dat het milieu minder wordt belast door transport per vrachtwagen en schip die van ver moeten komen Leg je paden in je natuurlijke tuin zo aan dat ze onopvallend zijn en goed passen. Gebruik natuurlijk waar mogelijk materialen die niet behandeld zijn. Je kunt bijvoorbeeld onze lavasplit gebruiken, die net als basaltsplit een natuurproduct zijn. Beide steensoorten zijn niet kunstmatig bewerkt en komen uit Duitsland. Dit garandeert niet alleen een constant goede kwaliteit, maar ook korte reisafstanden. Perfect voor een ecologische tuin!

3. Een biologische tuin aanleggen - de verzorging

Ja, een natuurlijke tuin kan en moet wat zorg en aandacht krijgen. Onkruid wordt niet wekelijks gewied en chemische producten zijn taboe! Een tip van ons: voorkom de groei van onkruid en veeg fijn split van goede kwaliteit tussen je stoeptegels of om de borderranden te verstevigen. Onze voegensplit en voegzand zijn 100% natuurlijke producten die niet kunstmatig zijn bewerkt. Maakverschillende gebieden in je biologische tuin zodat de afzonderlijke gebieden niet in elkaar kunnen groeien. Zo kan elk gebied zich op natuurlijke wijze ontwikkelen. Gebruik hiervoor onze afboording. Onze Multi Edge ECO afbooding is gemaakt van 100% gerecycled plastic. De natuurlijke tuin is een winnaar!

Zoals je ziet, ben je met een paar eenvoudige veranderingen op de goede weg bij het aanleggen van je natuurlijke tuin!

Wilde tuin
Wilde tuin

Kijk voor nog meer natuurlijke producten eens naar ons assortiment van siergrind en muurstenen!

Voor meer informatie of als je vragen hebt: mail ons of bel ons!