Lavakorrel / Lava split

1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Lava brokken
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking. Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Zorgeloze professionele levering, snel aan de slag!Meer dan 17 jaar ervaring, meer dan 250.000 tevreden klanten Snel en veilig betalen met o.a. IDEAL, Creditcard
of achteraf met Klarna

Productbeschrijving

Wat is Lavakorrel / Lavasplit?

Lavakorrel / Lavasplit is een gesteente dat gewonnen wordt in het Eifelgebied in Duitsland. Lavakorrel is een gesteente wat ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting. Doordat er tijdens het stollen luchtbellen ontstaan is het een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porienvolume. Lavasplit heeft door dit hoge porienvolume een vrij laag soortelijk gewicht (1.200kg per m3, t.o.v. 1.500kg per m3 voor een gemiddelde steensoort) en is bruin-grijs van kleur. Lavakorrel / Lavasplit is ook verkrijgbaar in een groot formaat; Lava brokken. Voordelen van Lavakorrel op een rijtje:

  • Poreus en hierdoor lichtgewicht
  • Zeer goed waterdoorlatend
  • Zeer veelzijdig te gebruiken: bijv. lichtgewicht onderlaag, vijverfilter split, siersplit etc.)

Het gebruik van Lavakorrel / Lavasplit

Lavasplit wordt gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Ook wordt Lavakorrel toegepast onder sportvelden en voor helofytenfilters voor de (zwem)vijver en andere filtertypen. Door de grijsbruine kleur is Lavasplit niet zo populair als decoratiemateriaal, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Als tuinsplit past het goed in rotstuinen en tuinen met een natuurlijke look. Een tuin met Lavakorrel / Lavasplit krijgt al snel een wat ruiger/ruwer uiterlijk. Pas het in dit geval op een klein vlak toe of bij enkele planten, en niet in de hele tuin door de grijzige-bruine kleur. Zoekt u een splitsoort met een wat decoratievere bruine kleur voor decoratieve doeleinden, kijkt u dan eens bij Grauwacke of Dolomiet.

Lavakorrel / Lavasplit voor in de vijver:

Omdat lava split een natuurlijke filter is, is het ideaal voor in de vijver. Dit komt mede door de plantjes en bacteriën die in de bodem leven. Als u lava split in de vijver doet zijn de formaten 8/16 en 16/32 aan te raden. Dit komt door de drainerende eigenschappen en de poreusheid van de stenen en met deze formaten komen die het best tot hun recht.

De perfecte omstandigheden creëren voor uw bloemen en planten met Lavakorrel/ Lavasplit

Ondanks dat lava split al veel toepassingen heeft is er nog een groot voordeel aan deze lava korrel. Als u de bodem bedekt met lava split beschermt het tegen onkruid wat ervoor zorgt dat uw tuin heel onderhoudsvriendelijk wordt.

Welk formaat lava split heb ik nodig?

Zoals eerder al benoemd zijn de formaten 8 -16mm en 16 – 32mm ideaal voor in de vijver door de drainerende eigenschappen en de poreusheid van de stenen. De formaten 0 tot 8mm en 2 tot 11mm Zijn perfect voor de bescherming en verfraaiing van uw planten en bloemen. Let op de maten 0 tot 8mm, 2 tot 11mm, 0 tot 16mm en 4 tot 16mm zijn alleen losgestort beschikbaar.

Voor meer informatie lees de blog: Alles over de Lavakorrel

Lavakorrel / Lavasplit: bestelling en levering

U kunt online gemakkelijk Lavakorrel bestellen, de meeste hoeveelheden leveren wij opgezakt in handige bags. Losgestort Lavasplit leveren wij ook, dit is al mogelijk vanaf 8 ton.

Veel bestelde verpakkingen Lavakorrel / Lavasplit

Bigbag Lavasplit, Losgestort Lavasplit.

10% combikorting

Soortelijk gewicht± 1200KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 55kg / 0,05m3 per m2, op basis van een laagdikte van 5cm. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 3,5m2 | 0,35m3 voor ± 7m2 | 0,5m3 voor ± 7m2 | 0,7m3 voor ± 10m2 | 1m3 voor ± 20m2
Levertermijn & Bezorgkosten t/m 999kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€50) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€80 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€60) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€80). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 2 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg en grindmatten: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, met iDEAL, Creditcard, Paypal of achteraf met Klarna. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Vergelijkbare producten

  1. Keuze uit 5 formaten en 7 verpakkingen
  2. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
  3. Keuze uit 6 formaten en 6 verpakkingen

Video's over de levering