• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Lavakorrel / Lava split

Lavakorrel 0 - 16mm
Lavakorrel 0 - 16mm
1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Lava brokken
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking.
Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Bezorgkosten informatie

Zorgeloze levering, snel aan de slag!Meer dan 14 jaar ervaring 50.000+ klanten gingen u voor Betaal snel met iDEAL, Creditcard of een van de andere betaalwijzen

Over Lavakorrel / Lava split

Wat is Lavakorrel / Lavasplit?

Lavakorrel / Lavasplit is een gesteente dat gewonnen wordt in het Eifelgebied in Duitsland. Lavakorrel is een gesteente wat ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting. Doordat er tijdens het stollen luchtbellen ontstaan is het een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porienvolume. Lavasplit heeft door dit hoge porienvolume een vrij laag soortelijk gewicht (1.200kg per m3, t.o.v. 1.500kg per m3 voor een gemiddelde steensoort) en is bruin van kleur. Lavakorrel / Lavasplit is ook verkrijgrbaar in een groot formaat; Lava brokken. Voordelen van Lavakorrel op een rijtje:

  • Mooie diepbruine kleur
  • Poreus en hierdoor lichtgewicht en goed waterdoorlatend
  • Zeer veelzijdig te gebruiken: bijv. lichtgewicht onderlaag, vijverfilter split, siersplit etc.)

Het gebruik van Lavakorrel / Lavasplit

Lavasplit wordt gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Ook wordt Lavakorrel toegepast onder sportvelden en voor helofytenfilters voor de (zwem)vijver en andere filtertypen. Door de bruine kleur is Lavasplit niet zo populair als decoratiemateriaal, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Als decoratief split past het erg goed in rotstuinen, Mediterrane tuinen en tuinen met een natuurlijke look. Een tuin met Lavakorrel / Lavasplit als decoratieve splitsoort krijgt al snel een wat ruiger/ruwer uiterlijk. Zoekt u een splitsoort met een wat lichtere bruine kleur voor decoratieve doeleinden, kijkt u dan eens bij Grauwacke of Dolomiet.

Lavakorrel / Lavasplit: bestelling en levering

U kunt online gemakkelijk Lavakorrel bestellen, de meeste hoeveelheden leveren wij opgezakt in handige bags. Losgestort Lavasplit leveren wij ook, dit is al mogelijk vanaf 10 ton.

Veel bestelde verpakkingen Lavakorrel / Lavasplit

Bigbag Lavasplit, Losgestort Lavasplit.

15% combikorting

Specificaties Lavakorrel / Lava split

Soortelijk gewicht± 1200KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 55kg / 0,05m3 per m2, op basis van een laagdikte van 5cm. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 3,5m2 | 0,35m3 voor ± 7m2 | 0,5m3 voor ± 7m2 | 0,7m3 voor ± 10m2 | 1m3 voor ± 20m2

Levering en betaling
Levertermijn & Bezorgkosten Bags t/m 900kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€30) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€60 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€40) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€60). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 1-3 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, per iDEAL, Creditcard, Paypal of (vanaf 1000kg) contant bij aflevering. Alle prijzen zijn incl. BTW.
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Video's over de levering

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team