Lavakorrel / Lava split

1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Lava brokken
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking. Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Zorgeloze professionele levering, snel aan de slag!Meer dan 15 jaar ervaring, meer dan 150.000 tevreden klanten Snel en veilig betalen met o.a. IDEAL of Creditcard

Productbeschrijving

Wat is Lavakorrel / Lavasplit?

Lavakorrel / Lavasplit is een gesteente dat gewonnen wordt in het Eifelgebied in Duitsland. Lavakorrel is een gesteente wat ontstaat na stolling van vloeibaar lava na een vulkaanuitbarsting. Doordat er tijdens het stollen luchtbellen ontstaan is het een zeer poreus en waterdoorlatend gesteente met een hoog porienvolume. Lavasplit heeft door dit hoge porienvolume een vrij laag soortelijk gewicht (1.200kg per m3, t.o.v. 1.500kg per m3 voor een gemiddelde steensoort) en is bruin-grijs van kleur. Lavakorrel / Lavasplit is ook verkrijgrbaar in een groot formaat; Lava brokken. Voordelen van Lavakorrel op een rijtje:

  • Poreus en hierdoor lichtgewicht
  • Zeer goed waterdoorlatend
  • Zeer veelzijdig te gebruiken: bijv. lichtgewicht onderlaag, vijverfilter split, siersplit etc.)

Het gebruik van Lavakorrel / Lavasplit

Lavasplit wordt gebruikt voor drainerende toepassingen, waterdoorlatende funderingen en funderingen die relatief lichtgewicht moeten zijn. Ook wordt Lavakorrel toegepast onder sportvelden en voor helofytenfilters voor de (zwem)vijver en andere filtertypen. Door de grijsbruine kleur is Lavasplit niet zo populair als decoratiemateriaal, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Als decoratief split past het goed in rotstuinen en tuinen met een natuurlijke look. Een tuin met Lavakorrel / Lavasplit als decoratieve splitsoort krijgt al snel een wat ruiger/ruwer uiterlijk. Pas het in dit geval op een klein vlak toe of bij enkele planten, en niet in de hele tuin door de grijzige-bruine kleur. Zoekt u een splitsoort met een wat decoratievere bruine kleur voor decoratieve doeleinden, kijkt u dan eens bij Grauwacke of Dolomiet.

Lavakorrel / Lavasplit: bestelling en levering

U kunt online gemakkelijk Lavakorrel bestellen, de meeste hoeveelheden leveren wij opgezakt in handige bags. Losgestort Lavasplit leveren wij ook, dit is al mogelijk vanaf 10 ton.

Veel bestelde verpakkingen Lavakorrel / Lavasplit

Bigbag Lavasplit, Losgestort Lavasplit.

10% combikorting

Soortelijk gewicht± 1200KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 55kg / 0,05m3 per m2, op basis van een laagdikte van 5cm. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 3,5m2 | 0,35m3 voor ± 7m2 | 0,5m3 voor ± 7m2 | 0,7m3 voor ± 10m2 | 1m3 voor ± 20m2
Levertermijn & Bezorgkosten t/m 900kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€30) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€60 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€40) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€60). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 1-3 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg en grindmatten: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, per iDEAL, Creditcard of Paypal. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Vergelijkbare producten

  1. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen
  2. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
  3. Keuze uit 6 formaten en 7 verpakkingen

Video's over de levering