Dolomiet / Gravier d'Or

1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Dolomiet split
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking. Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Zorgeloze professionele levering, snel aan de slag!Meer dan 17 jaar ervaring, meer dan 250.000 tevreden klanten Snel en veilig betalen met o.a. IDEAL, Creditcard
of achteraf met Klarna

Productbeschrijving

Wat is Dolomiet/Gravier d'or

Dolomiet/ Gravier d'or / Dololux : allemaal namen voor 1 product. Dolomiet is een gemalen beigekleurige dolomietsteen, uitgezeefd op diverse formaten (zeefmaten). Dolomiet heeft door aanwezigheid van MgCo3 (magnesiumcarbonaat) een bindende werking. Dat wil zeggen dat het goed vast gaat zitten aan de ondergrond. We kennen Dolomiet vooral van de halfverharding die vroeger rondom kastelen werd toegepast, denk bijvoorbeeld aan de kasteeltuinen van Versailles. Dolomiet is opnieuw de trend. Drie voordelen van Dolomiet:

  • Goede bindende werking (gaat goed vast zitten), ideaal voor halfverhardingen
  • Mooie beige kleur
  • Voordelig

Toepassingen met Dolomiet / Gravier D'or

Dolomiet wordt vanwege de goede bindende werking met name toegepast op looppaden en opritten. Daarnaast is het ook dé ideale ondergrond op petanquebanen. Wanneer het aankomt op het aanleggen van tuinen en opritten, dan creëert u met Dolomiet al snel een authentiek geheel. Dit komt met name door de associatie met kastelen. Laat zich erg goed combineren met bijvoorbeeld kinderkoppen voor een klassieke sfeer.

In onze webshop vindt u de halfverhardingsmaat 0/5mm (ideaal voor opritten en looppaden). Voor grovere maten zie het Dolomiet split. De maten waar een 0-fractie in zit (zoals 0/5, 0/15 etc.) zijn ook de maten die vaak worden gebruikt voor petanquebanen (jeux des boules) alsmede paden in bos en park. Deze maten verdichten na het aanbrengen en aantrillen, waardoor een hard pad ontstaat (denkt u aan anti-worteldoek). De grovere maten (o.a. 5/15) worden gebruikt als los siersplit op paden en de oprit etc. Dit kunt u dus niet aantrillen tot een verhard pad. Wanneer u een zelfde soort zoekt als Dolomiet / Gravier D'or, maar dan met een wat strakkere uitstraling, bekijkt u dan eens ons Dolomiet silver grey.

Dolomiet bestellen

U kunt Dolomiet in diverse verpakkingen bestellen: alle verpakkingen bezorgen we voordelig bij u thuis!

Veel bestelde verpakkingen Dolomiet/Gravier d'or

Bigbag Dolomiet/Gravier d'or, Losgestort Dolomiet/Gravier d'or.

10% combikorting

Soortelijk gewicht± 1800KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 144kg / 0,08m3 per m2, op basis van een laagdikte van 8cm. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 2,2m2 | 0,35m3 voor ± 4,3m2 | 0,5m3 voor ± 6,3m2 | 0,7m3 voor ± 8,8m2 | 1m3 voor ± 12,5m2
Aanvullende informatieDolomiet wordt met een laagdikte van ± 7 a 10cm aangebracht (afhankelijk van uw wensen en eisen). Dit verdicht u met een wals of trilplaat, verdicht blijft er dan zo'n 5 a 8cm over.
Levertermijn & Bezorgkosten t/m 999kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€50) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€80 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€60) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€80). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 2 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg en grindmatten: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, met iDEAL, Creditcard, Paypal of achteraf met Klarna. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Vergelijkbare producten

  1. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
  2. Keuze uit 1 formaat en 1 verpakking

Video's over de levering