• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Dolomiet / Gravier d'Or

Dolomiet 0 - 5mm
Dolomiet 0 - 5mm
1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Dolomiet split
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking.
Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Bezorgkosten informatie

Zorgeloze levering, snel aan de slag!Meer dan 14 jaar ervaring 50.000+ klanten gingen u voor Betaal snel met iDEAL, Creditcard of een van de andere betaalwijzen

Over Dolomiet / Gravier d'Or

Wat is Dolomiet/Gravier d'or

Dolomiet/ Gravier d'or / Dololux : allemaal namen voor 1 product. Dolomiet is een gemalen beigekleurige dolomietsteen, uitgezeefd op diverse formaten (zeefmaten). Dolomiet heeft door aanwezigheid van MgCo3 (magnesiumcarbonaat) een bindende werking. Dat wil zeggen dat het goed vast gaat zitten aan de ondergrond. We kennen Dolomiet vooral van de halfverharding die vroeger rondom kastelen werd toegepast, denk bijvoorbeeld aan de kasteeltuinen van Versailles. Dolomiet is opnieuw de trend. Drie voordelen van Dolomiet:

  • Goede bindende werking (gaat goed vast zitten), ideaal voor halfverhardingen
  • Mooie beige kleur
  • Voordelig

Toepassingen met Dolomiet / Gravier D'or

Dolomiet wordt vanwege de goede bindende werking met name toegepast op looppaden en opritten. Daarnaast is het ook dé ideale ondergrond op petanquebanen. Wanneer het aankomt op het aanleggen van tuinen en opritten, dan creëert u met Dolomiet al snel een authentiek geheel. Dit komt met name door de associatie met kastelen. Laat zich erg goed combineren met bijvoorbeeld kinderkoppen voor een klassieke sfeer.

In onze webshop vindt u de halfverhardingsmaat 0/5mm (ideaal voor opritten en looppaden). Voor grovere maten zie het Dolomiet split. De maten waar een 0-fractie in zit (zoals 0/5, 0/15 etc.) zijn ook de maten die vaak worden gebruikt voor petanquebanen (jeux des boules) alsmede paden in bos en park. Deze maten verdichten na het aanbrengen en aantrillen, waardoor een hard pad ontstaat (denkt u aan anti-worteldoek). De grovere maten (o.a. 5/15) worden gebruikt als los siersplit op paden en de oprit etc. Dit kunt u dus niet aantrillen tot een verhard pad. Wanneer u een zelfde soort zoekt als Dolomiet / Gravier D'or, maar dan met een wat strakkere uitstraling, bekijkt u dan eens ons Dolomiet silver grey.

Dolomiet bestellen

U kunt Dolomiet in diverse verpakkingen bestellen: alle verpakkingen bezorgen we voordelig bij u thuis!

Veel bestelde verpakkingen Dolomiet/Gravier d'or

Bigbag Dolomiet/Gravier d'or, Losgestort Dolomiet/Gravier d'or.

15% combikorting

Specificaties Dolomiet / Gravier d'Or

Soortelijk gewicht± 1800KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Aanvullende informatie

Dolomiet wordt met een laagdikte van ± 7-10cm aangebracht (afhankelijk van uw wensen en eisen). Dit trilt u dan aan, waardoor er verdicht zo'n 5-8cm overblijft. De hoeveelheid rekent u dan als volgt uit: lengte x breedte x laagdikte in cm = aantal m3. Het aantal m3 doet u dan x 1,8 = aantal ton.


Levering en betaling
Levertermijn & Bezorgkosten Bags t/m 900kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€30) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€60 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€40) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€60). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 1-3 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, per iDEAL, Creditcard, Paypal of (vanaf 1000kg) contant bij aflevering. Alle prijzen zijn incl. BTW.
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

Video's over de levering

Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team