Halfverharding

Een nieuwe tuin trend is de halfverharding. Halfverharding is erg praktisch door zijn bindende werking en zijn waterdoorlatendheid. Halfverharding zorgt voor een natuurlijke look aan uw oprit of bospad. Wilt u een mooi en egaal geheel? Dan is het wel belangrijk om de goede steensoort te gebruiken. De beste steensoorten voor het aanleggen van halfverharding vindt u hieronder. U kunt het best een formaat nemen met een 0-fractie erin zodat het goed aangetrild kan worden, bijvoorbeeld de formaten 0-5mm of 0-6mm.

Berekenen hoeveel u nodig heeft?

  1. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
  2. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
  3. Keuze uit 1 formaat en 1 verpakking

Een belangrijke voorwaarde voor halfverharding is dat de steensoort een bindende werking heeft. De bindende werking zorgt ervoor dat het goed vast gaat zitten aan de ondergrond. Hierdoor ontstaat een onderhoudsvriendelijk geheel. De steensoorten hierboven hebben deze bindende werking. Deze zijn dus zeer geschikt voor het aanleggen van halfverharding. Dolomiet, ook wel bekend als Gravier D'or, is hiervoor een veelgebruikte steensoort. Vanwege de beige kleur ontstaat een autenthieke uitstraling. Vanwege deze authentieke uitstraling wordt Dolomiet ook vaak gebruikt op bospaden en rondom kastelen. Dolomiet is ook verkrijgbaar in het grijs. Zie hiervoor Dolomiet Silver-Grey. Wilt u gaan voor een duurzame optie met een grijs/ beige kleur? Kies dan voor ons Achterhoeks Padvast. Deze wordt alleen geleverd in losgestort verpakkingen.

Halfverharding aanleggen

Voor wat betreft de aanleg van halfverharding: kies hiervoor altijd een formaat met een 0-fractie erin, zoals bijvoorbeeld 0-5mm of 0-6mm. Voor een wat uitgebreidere uitleg over halfverharding en de aanleg ervan, zie ons blog 'Halfverharding: De aanleg en tips voor materiaalkeuze'.