Grauwacke

1. Kies het formaat:
Voor grovere formaten van deze soort, zie Grauwacke breuksteen
2. Kies uw hoeveelheid:
3. Uw selectie:

Kies uw gewenste formaat en verpakking. Dan verschijnt hier de totale productprijs en kunt u uw keuze in de winkelwagen plaatsen.

Zorgeloze professionele levering, snel aan de slag!Meer dan 17 jaar ervaring, meer dan 250.000 tevreden klanten Snel en veilig betalen met o.a. IDEAL, Creditcard
of achteraf met Klarna

Productbeschrijving

Wat is Grauwacke?

Grauwacke is een zandsteensoort die naast Kwartsiet, mineralen bevat die de steen een karakteristieke kleur geven. Grauwacke is een zeer harde steensoort en kan in ontzettend veel soorten en kleuren voorkomen. In Nederland wordt meestal gedoeld op de Grauwacke met de bruin-groene kleuren (bruin, roze-rood, beige en groen). Let op: Grauwacke is van nature dus wisselend van kleur en deze kan dan ook enigzins afwijken van de foto. Voordelen van Grauwacke:

  • Natuurlijke kleuren / uitstraling
  • Rustige kleurenmix
  • Goede druk- en kleurvastheid

Grauwacke toepassen

Grauwacke is het meest bekend van toepassingen als siersplit in de tuin en op de oprit. Maar, Grauwacke wordt ook steeds meer gebruikt als halfverharding in de maat 0/8 en 0/12 (aantrillen na aanbrengen), zowel op looppaden als op erven en parkings. Denkt u bij het gebruik voor een erf of oprit aan een goede fundering (bijv. gebroken puin).

Prima te gebruiken voor het creëren van vele verschillende tuinstijlen, maar vanwege de natuurlijke kleurencombinatie met name een zeer geschikte soort voor de aanleg van een natuurlijke tuin. Ook in een Engelse tuin is Grauwacke erg goed toe te passen. Laat zich goed combineren met veel groen, kleurrijke bloemen en planten en houten elementen. Het is een steensoort met een hele rustige uitstraling en gaat dus op in de omgeving.

Grauwacke split bestellen

Grauwacke is in verschillende maten en verschillende verpakkingen te verkrijgen.

Bigbag Grauwacke, Losgestort Grauwacke.

10% combikorting

Soortelijk gewicht± 1500KG per m3
Belangrijke Informatie over de formatenFormaten zijn zeefmaten. Zodoende kunnen de aangegeven formaten licht afwijken. Voor meer informatie en advies, zie ons blogartikel Grind kopen? Vind de juiste maat.
Let opDit product is ongewassen en kan zodoende nog stof en zand bevatten van het breekproces en transport. Het is geen probleem om deze te verwerken, het materiaal zal vanzelf schoonspoelen. U kunt het product ook even afspoelen voor het verwerken.
Verbruik± 75kg / 0,05m3 per m2, op basis van een laagdikte van 5cm. Houdt voor grovere formaten dan 32mm een dikkere laagdikte aan. Overzicht per verpakking: 0,18m3 voor ± 3,5m2 | 0,35m3 voor ± 7m2 | 0,5m3 voor ± 10m2 | 0,7m3 voor ± 14m2 | 1m3 voor ± 20m2
Levertermijn & Bezorgkosten t/m 999kg (bezorgkosten zijn per bestelling)Naar wens binnen 3 werkdagen (€50) OF binnen 2 werkdagen / op een door u gekozen werkdag (€80 per bestelling)
Levertermijn & bezorgkosten bags vanaf 1000kg, grindplaten en losgestort (bezorgkosten zijn per bestelling)• Binnen 3 werkdagen (€60) OF binnen 2 werkdagen/op een door u gekozen werkdag (€80). Bestellingen vanaf €1250 worden gratis bezorgd (binnen 3 werkdagen)!
• Losgestort: Binnen 2 werkdagen (gratis bezorging!), leverdag in overleg
Levermethode• Bags 200-900kg: Bodedienst met palletwagen
• Bags vanaf 1000kg en grindmatten: Stenentrailer met kraantje. Deze kan de materialen 3-4m buiten de wagen neerzetten
• Losgestort: Kiptrailer of Walking floor
BetaalmogelijkhedenVooraf per bank, met iDEAL, Creditcard, Paypal of achteraf met Klarna. Alle prijzen zijn incl. BTW.

Vergelijkbare producten

  1. Keuze uit 6 formaten en 6 verpakkingen
  2. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen

Video's over de levering