De loungetuin

Het voorjaar staat weer voor de deur en deze zomer willen we in een rustige en mooie omgeving van het weer en onze tuin kunnen genieten. Daarom willen we dus de perfecte relaxtuin hebben. Het aanleggen van een loungetuin is dé oplossing om van uw tuin uw eigen relaxplek te maken en in uw eigen omgeving het welness gevoel te ervaren.

Wat is een loungetuin?

Een loungetuin is een omgeving waar u (met name in de lente en zomer) lekker van uw rust en uw prachtige tuin kunt genieten en heerlijk kunt ontspannen. In een loungetuin is de rust het belangrijkste. Daarom is het belangrijk dat deze goed aansluit op uw persoonlijke smaak, maar ook dat u hierbij gebruik maakt van elementen die rust uitstralen.

Welke onderdelen kan ik gebruiken?

In uw eigen loungetuin wilt u ontspannen en is het dus belangrijk dat er rust wordt uitgestraald. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van natuurlijke producten. Denk hierbij aan grind, hout en planten. Denk bij het kiezen van deze producten goed na over de plantensoorten, grindsoorten en de kleuren. Zo raden we aan om vooral voor groene planten te kiezen, in plaats van hele kleurrijke bloemen. Dit kan natuurlijk worden aangevuld met andere kleuren, maar door groen te laten overheersen straalt de beplanting de meeste rust uit. Voorbeelden van beplanting die u hiervoor kunt gebruiken zijn Lampenpoetsersgras of Japanse Zegge.

Loungetuin
Loungetuin

Welke grindsoorten kan ik gebruiken?

Er zijn meerdere grindsoorten die u goed kunt gebruiken bij het inrichten van uw eigen welnesstuin. Een grindsoort die geschikt is voor zowel de grote als kleine loungetuinen is bijvoorbeeld Flat pebbles zwart. Dit donkergrijze grind is perfect voor relaxtuinen, is prettig beloopbaar en staat prachtig in een tuin met veel groene planten.

Ook Natural blend pebbles zijn zeer geschikt voor elke relaxtuin. Deze grindsoort is een mix van meerdere kleuren en heeft een rustige uitstraling en zorgt in combinatie met groen & hout voor een zeer natuurlijke, en dus ontspannende, sfeer. Ook deze grindsoort is prettig beloopbaar.

Een derde grindsoort die perfect in elke relaxtuin past, zijn onze Beach pebbles. Door de platte en ronde vorm is deze grindsoort zeer prettig beloopbaar.

De grote lounge tuin

In het geval van een grote tuin heeft u veel mogelijkheden wanneer het aankomt op het inrichten van uw relaxtuin. Hierbij kunt u denken aan een tuin met een ruime en comfortabele zithoek in combinatie met veel groen. Dit kan bijvoorbeeld aangevuld worden met een looppad en siervlakken met grind of split. Ook het gebruik van water kan veel rust toevoegen aan de tuin. Denk u hierbij bijvoorbeeld aan een vijver(tje) of fontein(tje). Kabbelend/stromend water maakt immers ontspannende geluiden! De tuin kan worden afgemaakt door het plaatsen van LED-verlichting in de vorm van kleine spotjes langs het looppad en/of vóór de beplanting.

Loungetuin
Loungetuin

Een grindsoort die perfect aansluit bij de wat grotere loungetuin is Flat pebbles groen. Deze lichtgroene/grijze soort staat prachtig in een rustige en natuurlijke omgeving en is goed combineerbaar met planten & bloemen. Daarnaast is deze grindsoort mooi te combineren met waterelementen, wat dus zeer goed mogelijk is in een grote tuin.

De kleine(re) lounge tuin

Ook voor de wat kleinere tuinen zijn er genoeg opties. Hierbij kunt u denken aan bijna dezelfde inrichting als bij de grotere loungetuin, maar zonder of met een wat kleiner looppad. Ook is het gebruik van water niet ideaal in de kleinere loungetuinen. Al kunt u natuurlijk wel een ton of bak met water plaatsen met daarin een klein fonteintje. Ook kan er gewoon een mooie zithoek geplaatst worden en is er alsnog genoeg ruimte voor het plaatsen van planten en grind. Ook de kleinere relaxtuin kan worden afgemaakt met LED-verlichting, bijvoorbeeld vóór de planten om deze ook in het donker tot uiting te laten komen.

Loungetuin
Loungetuin

Wilt u zelf aan de slag met uw loungetuin? Bekijk dan al hier onze soorten grind & siersplit.