U heeft al grind liggen en wilt aanvullen met nieuw grind? Hoe U de juiste soort en maat terugvindt

Het is een veelvoorkomend probleem: U heeft grind in Uw tuin of op de oprit liggen en wilt dit aanvullen met nieuw grind. Dan is het niet eenvoudig om weer precies dezelfde soort en maat grind te vinden. Kleuren veranderen door de tijd heen en sommige soorten kunnen behoorlijk op elkaar lijken. Grind-split helpt U graag met enkele tips:

Tip 1: Bepaal of U grind (ronde kiezel) of split (hoekige steen) heeft liggen.

Tip 2: Bepaal de steensoort indien mogelijk: Sommige steensoorten zijn gemakkelijk herkenbaar, zo is marmer vaak te herkennen aan aders in de steen en soms helaas aan een licht groenige verkleuring als ze in een natte omgeving hebben gelegen. Basalt split daarentegen kunt U herkennen aan de blijvende mooie donkergrijze kleur.

Tip 3: Bepaal de zeefmaat. Gaat u hiervoor een steentje nameten, gebruik hiervoor dan altijd de smalste zijde en niet de langwerpige zijde.

Komt u er niet uit? Neem geen risico: stuur ons een foto of een handmonster van het grind dat U nu heeft liggen met een munt erbij! Wij kunnen in de meeste gevallen direct zien om welke soort en maat het gaat en kunnen U het best passende grind adviseren. Of neem contact met ons op voor informatie en gedegen advies. Zo voorkomt u dat u toch net wat anders bestelt dan u heeft liggen!

» Ga naar ons volledige assortiment grind en split