• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Stapstenen en grind, een perfecte combinatie voor in de Nederlandse tuin!

8 nov. 2016

Stapstenen, ook wel staptegels genoemd, zijn een goed product voor in de Nederlandse grindtuin. Dit komt omdat ze, in de veel voorkomende kleine tuin, een ruimtelijk effect geven waardoor uw tuin na de aanleg van stapstenen een stuk langer lijkt.

Daarnaast kunt u met het creëren van de uitstraling van uw tuin met stapstenen verschillende richtingen uit. Zo kunt u de staptegels zigzaggend op uw grindpad leggen voor een speels effect, gebruiken voor een slingerpad en zo als sierlijk onderdeel van uw tuin verwerken of plaatsen in de vorm van een modern en strak gelegd tuinpad.  

stapstenen  stapstenen met grind 

 

Uiteraard bepaalt de soort stapstenen voor een groot deel de uitstraling. Het hout hierboven doet direct landelijk en speels aan. U ziet het hier gecombineerd met een gele grind. Soorten van ons die een dergelijke uitstraling geven zijn Cordoba grind en Castle grind. Het grind of split kunt u qua kleur ook direct laten aansluiten bij de stapstenen. Dit geeft een harmonieuze, rustige sfeer. Of denk, zoals op de foto hierboven, aan rode stapstenen met Grauwacke split!

 

Stapstenen met split  morderne staptegels

Kiest u eerder voor een moderne opzet dan kunt u ervoor kiezen om met grote vierkante tuintegels te werken in combinatie met grind in een contrasterende kleur. Zo ziet u dat een donkere tegel mooi staat met een lichtere grind of split zoals; Carrara split of Crystal white grind.

 

Stapstenen leggen in grind

Een tuinpad met grind of split tussen de tegels is niet alleen mooi maar heeft ook voordelen voor de Nederlandse tuinbezitter:

1. Goede drainage: In Nederland hebben we regelmatig te maken met een stevige of langdurige regenbui. Een tuinpad met alleen maar tuintegels heeft vaak moeite met het verwerken van al dat regenwater. Grind en split zijn daarentegen een uitstekend natuurproduct als het gaat om drainage, dus geen last meer van natte voeten!

2. Onderhoudsarm: Een zere rug van het onkruid tussen uw tegels uithalen is verleden tijd. Met het gebruik van de combinatie worteldoek en grind heeft u weinig tot geen onderhoud aan uw tuinpad.

3. Het is goedkoop: Het is een relatief goedkope toepassing om uw tuin aan te kleden en een ruimtelijk effect te geven.

4. Talloze combinaties mogelijk: Bij het uitzoeken van grind of split heeft u een ruime keuze in kleur, vorm en hardheid. U kunt dus kiezen uit talloze combinaties en uw tuin de mediterraanse of moderne sfeer geven die bij u past.

 

En niet te vergeten! Wilt u graag een iets grovere hoekige siersplit gebruiken in uw tuin vanwege de moderne pittige uitstraling en tóch lekker op uw bloten voeten door uw tuin kunnen lopen? Dan zijn stapstenen de perfecte oplossing!

 

Stapstenen en grind, het perfecte huwelijk!

Wilt u staptegels in combinatie met grind of split leggen in uw tuin en bent u nieuwsgierig naar alle maten, kleuren en vormen waar u uit kunt kiezen? Laat u dan eens inspireren door ons enorme assortiment aan soorten en maten grind en split.

 

» Naar het assortiment grind en siersplit!

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team