Engelse tuin aanleggen? Inspiratie voor gebruik van grind of split

Denkt u aan het aanleggen van een Engelse tuin? Wat hoort daarin en hoe bereikt u die typisch Britse uitstraling? Vandaag: De Engelse tuin en hoe u daarin grind kunt gebruiken!

De sleutelwoorden voor een Engelse tuin zijn zonder twijfel weelderigheid en natuurlijke materialen. Dus, veel ruimte voor bloemen, bomen en/of andere begroeiing! Qua bloemen wordt er een rijke variatie gebruikt, zodat er in elk seizoen bloeiende soorten zijn. Als materialen voor decoratie, tuinpaden en ornamenten worden doorgaans natuurlijke materialen gebruikt, zoals steen en hout. Vandaar dat grind en split ook zo goed passen in een Engelse tuin!

Grind in de Engelse tuin: een lange traditie!

In de Engelse tuin wordt zeer vaak gebruik gemaakt van slingerende, kronkelende paadjes  door de tuin. Op deze paadjes of de oprit wordt meestal grind of split gelegd vanwege het natuurlijke en speelse karakter van deze steentjes. Maar er zit ook een logische reden  achter: in Engeland komt nu eenmaal veel natuursteen voor, waardoor de lokale  natuursteen veel gezien wordt in tuinen in de omgeving van de groeve. Mede hierdoor is  het gebruik van gebroken natuursteen (in diverse vormen zoals stapelstenen, breuksteen, grind, etc.) een traditie geworden in de Engelse tuin!

Een Engelse tuin aanleggen: welke soort grind?

Uiteraard zijn vele soorten grind geschikt voor gebruik in een Engelse tuin, mede afhankelijk van uw smaak. Echter, aardeachtige kleuren passen het beste in de Engelse stijl. Denk aan Grauwacke, Dolomiet of de mooie ronde Castle grind. Ook de Canadian slate wordt veelvuldig gezien! Niet alleen vanwege de bijzondere kleuren (in groen, paars of zwart leverbaar), maar ook vanwege de mooie platte vorm van deze leisteen!

Tip: Gebruik de Canadian slate breuksteen 60/180 rond een typisch Brits watervalletje!

Hieronder een aangelegde oprit met Canadian slate groen en daarnaast een tuinmuur met grove Canadian slate brokken.

» Bekijk ons volledige assortiment kiezelstenen!

Engelse tuin met grind

Engelse tuin met Canadian Slate groen   Engelse tuin met muurstenen