Kleur in je tuin: Speel met de kleur wit!

De kleur wit is de laatste tijd steeds meer te zien in de tuin. Denk aan witte tuinmeubelen, buitenschilderijen met wit, witte parasols en accesoires als potten. Maar denk ook eens aan witte sierstenen of wit grind als bodembedekking...in steenkorven...of als grindschutting! Op die manier hoeft het wit niet overheersend aanwezig te zijn, maar geeft het wel een lekker lichte en frisse tint aan je tuin! Hieronder wat tips en inspiratie om witte sierstenen in de tuin toe te passen op subtiele wijze:

Witte sierkeien in steenkorven

Een licht gekleurde schutting of afscheiding geeft een ruimtelijk effect en maakt de tuin lichter. Met witte sierkeien maakt u eenvoudig een mooie steenschuting als afscheiding! Tip: Combineer een witte steenschutting met grijze tegels oid. De precieze uitstraling bepaalt u zelf door de keuze van formaat (fijne of grove stenen), vorm (hoekig of rond) en kleur (sneeuwwit of gemêleerd)!

Schanskorf met witte Crystal White keien
Steenschutting met witte Crystal White keien

Wit grind als siergrind of bodembedekking

Een witte steen op terras, looppad of siervlak geeft direct een stijlvolle uitstraling. Daarnaast versterkt wit het ruimtelijke effect, waardoor het bijzonder aan te raden is in kleine tuinen zoals de stadstuin. Het is daarnaast lekker fris!

Bang voor groene aanslag? Niet nodig bij onze Crystal White grind (rond) en Crystal White split (hoekig)! Deze marmer is namelijk relatief kleurvast en bestendig. Wel is het aan te raden om witte soorten zoveel mogelijk op zonnige vlakken te leggen en af en toe door te harken.

Andere witte soorten:

Rosa Milano split (wit met roze accenten)
Carrara grind / Carrara split
Wit grind

 

Het witte Carrara grind

Meer weten over Wit Siergrind in de tuin? Lees ons blogartikel over "Wit siergrind in de tuin".

Tip: Creëer een contrast door witte en donkergrijze kleuren te gebruiken!

Dit maakt de tuin tot een spannend geheel, wat u weer rustiger kunt maken door groene grassen en planten te zetten tussen en langs de grindvlakken.

crystal white split

crystal white split

» Ga naar het complete assortiment grind en siersplit