Wit siergrind: ideeën & tips voor een stralend witte tuin!

Wilt u grind met een witte kleur? Dan bent u bij Grind-split aan het juiste adres. Wij zijn met recht dé specialist in wit siergrind en split te noemen! In dit blog vindt u informatie en handige weetjes over soorten, kenmerken en niet te vergeten... prijsverschillen!

Schitterend wit siergrind!

Wilt u sneeuwwit siergrind of split, dan zijn er eigenlijk 2 keuzes: Carrara of Crystal White.

  • Carrara grind en split: Afkomstig uit Italië en bekend om de zeer witte kleur. Het geheel geeft een licht blauwgrijze gloed (zie foto). In split (gebroken; Carrara split), maar ook afgerond verkrijgbaar (Carrara grind). Door de beroemdheid is Carrara wit siergrind en siersplit helaas ook prijzig. 
  • Crystal White grind en split: Een steeds bekender alternatief zijn de Crystal White grind en de Crystal White split. Deze witte marmer wint snel aan populariteit! De reden is duidelijk: Mooi wit van kleur en zeer betaalbaar! In deze marmersoort zijn hier en daar gelige steentjes te vinden, echter het geheel geeft een zeer witte uitstraling, witter dan de Carrara split die altijd een licht grijzige waas over zich heeft (zie vergelijkende foto). Bovendien bevat deze split mooie kristallen, die een lichte schittering geven aan de steen. 

Crystal white versus Carrara
Crystal White split (links) vergeleken met Carrara split (rechts)

Tips voor toepassing en onderhoud van wit siergrind

Wit siergrind is gewild voor in de siertuin, of bij designhuizen of parken. Maar ook in uw eigen tuin geeft wit een prachtig effect, bijv. als contrast naast antraciete tegels of split. Wit siergrind voegt direct een luxe, stijlvolle uitstraling toe aan de tuin. Verder worden witte keitjes gebruikt voor cobblestones paadjes. Let op: wit marmer beter niet toepassen op vochtige plekken (verkleuring). Het beste op zonrijke plekken en regelmatig omharken. Marmer is vrij sterk en drukvast, dus ook de parkeerplaats kan hiermee bedekt worden. Voor het beste resultaat (ook op de lange termijn) kunt u het witte siergrind of split optioneel in Grindplaten leggen om de stabiliteit van het geheel te verhogen en onderhoud te reduceren.

Gemengde soorten wit siergrind

Wenst u wel min of meer wit siergrind, maar iets bonter van kleur of geen sneeuwwitte schittering, ook dan heeft u 2 keuzes:

  • Wit grind (foto linksonder): deze rivierkeitjes worden al jaren zo genoemd, echter deze grind bevat ook o.a. grijze en beige steentjes. Overwegend geeft de grind echter wel een wit-grijze indruk. Hoge druksterkte en zeer voordelig!
  • Witte kwarts (foto rechtsonder): Deze soort lijkt op de witte grind, echter hierbij is het witgehalte 97% of hoger, dus de kleur is absoluut witter.

Limburgs wit grind        Witte kwarts

Benieuwd naar ons complete assortiment?

» Bekijk onze soorten Grind en split!