De nieuwste trend: een Grindschutting!

Is het u al opgevallen om u heen? Na de flinke toename van het aantal steenkorven in het straatbeeld wordt de laatste tijd steeds vaker fijn grind of split toegepast in korven, in plaats van grote breukstenen. Een leuke afwisseling, vinden wij! En de grindschutting heeft ook een groot voordeel: door de kleine steentjes kan de schutting zeer smal blijven, wat veel ruimte bespaart!

Maar hoe moet dat eigenlijk, zo'n grindschutting aanleggen? Valt dat grind niet gauw uit de mazen, en welke soorten zijn hiervoor te gebruiken? We zetten het een en ander op een rijtje. 

1. Een grindschutting maken: Maaswijdte vs. formaat grind

Echt ingewikkeld is het niet, een grindschutting maken. In de grotere bouwmarkt vindt u doorgaans ook gaasmatten / binnenmatten (die u achter de mazen in de korf bevestigt) met een fijne maaswijdte, dus waarin u het fijnere grind of split gemakkelijk in kunt storten zonder dat alles er uitvalt. De meeste grindkorven zijn geschikt voor grind vanaf 10mm, maar kijkt u hier goed naar als u de grindkorven aanschaft. Dan het formaat grind of split. Meest gebruikte formaat voor de grindschutting is tussen de 20-30mm ongeveer, dus bijv. 15/25mm of 16/32mm. Grover is doorgaans ook geen probleem, fijner verhoogt het risico dat veel steentjes door de mazen van de grindschutting vallen. 

Grindschutting

2. Welk grind of split is geschikt / aan te raden?

Het antwoord hierop is eenvoudig: In principe kan alles. Maar een fijne grind (rond) geeft een totaal andere uitstraling dan een grove split (hoekig), dus het is wel zaak hier goed over na te denken. En wat denkt u van de invloed van de kleur? We helpen u en beetje op weg:

» Wilt u veel aandacht vestigen op de grindschutting, mag deze er uitspringen: denk dan aan een grove split, bijv. Ardenner split grijs in 20/40mm of ga voor wit met de Crystal White split in formaat 15/25mm of 25/40mm. 

» Wilt u juist rust creëren en een zachte luxe uitstraling? Ga dan voor rond grind, het beste in een egale kleur. Cordoba grind is beigegeel van kleur (warme uitstraling), mooi rond en in fijn of grover formaat verkrijgbaar. Of denk aan Nordic grey grind (egaal licht-middelgrijs) of Nero ebano grind (egaal donkergrijs) als u graag een grijstint wilt.

 

Verschillende voorbeelden grindschuttingen


Links hierboven een buitenhaard met een grindschutting van Ice blue split. Daaronder een met Flamingo split, rechts met Yellow sun split.

 

Bent u er nog niet uit, of ziet u juist door de bomen het bos niet meer door de vele mogelijkheden? We helpen u heel graag verder! Stuur ons gerust een email met uw wensen en vragen, eventueel begeleid met foto's. Wij voorzien u dan van advies en bijv. gratis proefmonsters van enkele grindsoorten! 

 

» Het complete assortiment grind en siersplit bekijken