Een tuinpad aanleggen met grind of dolomiet

Een tuinpad aanleggen met grind of dolomiet (halfverharding) is niet alleen voordelig maar ook heel erg handig. Wilt u een wandelpad in uw tuin aanleggen dan kunt u met grind alle kanten op. Een grindpad en dolomietpad kunt u makkelijk in elke gewenste bocht en breedte leggen naar uw voorkeur. Ook is het verwerken van grind een stuk sneller dan het leggen van tegels.

Grind aanleggen met worteldoek is eenvoudig! Bekijk de video!

De aanleg van een grindpad / tuinpad

Bij de aanleg van een tuinpad bedenkt u uiteraard eerst waar het pad precies moet komen. Dit zet u vervolgens af met prikpaaltjes en draad zodat u een goed beeld krijgt hoe het er straks uit gaat zien en waar u precies de grond kan uitgraven.

Als u een tuinpad gaat aanleggen is het uitkiezen van grind of dolomiet een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw pad. U kunt de het tuinpad uw eigen uitstraling geven door de vorm waarin u het pad legt en het formaat grind dat u kiest. Wilt u een pad creëren met “los” grind, dan kunt u fijn of grof kiezen, maar neem altijd een formaat dat ligt boven de 5mm (anders gaat het vastzitten). 

Een fijner formaat grind, bijvoorbeeld 5 - 8mm, mengt zich rustig in de omgeving en geeft een ander beeld dan het formaat 16 - 32mm. Een grovere maat grind of siersplit zal pittiger en opvallender zijn. Het prettigst beloopbaar is een formaat tussen 8 - 25mm tot 32mm.

Wilt een modern en strak wandelpad dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld Crystal White splitCarrara splitNero Ebano grind of Basalt split. Wenst u meer een landelijke uitstraling, kiest dan voor een wandelpad met Yellow Sun splitCastle grind of Rosso Verona split. 

Liever een kasteelpadenlook met fijn, aangetrild split? Dit wordt een halfverharding genoemd, hiervoor kunt u de halfverharding Dolomiet gebruiken. Met een Dolomietpad creëert u een landelijke en natuurlijke look. 

Tuinpad met staptegels en grind

Doe geen half werk: Inspirerende tips voor de perfecte afwerking

Wilt u uw grindpad een goede basis geven dan kunt u gebruik maken van worteldoek en grindplaten. Grindplaten zijn in honingraatprofiel gegoten kunststof platen en zijn ook wel bekend als splitplaten. Het leggen van grind of split in grindplaten zorgt voor een stabiele en spoorvrij wandelpad.
Met de multi-edge kantopsluiting werkt u het geheel mooi af. De kantopsluiting voorkomt dat uw grind eventueel van uw grind- of dolomietpad afrolt en in bloemenperken of gras terecht komt.

Tuinpad met Basalt split en tegels

Tuinpad met Multi-Edge Metal corten

Tuinpad met Multi-Edge Metal corten en halfverharding
Tuinpad met Eurogravel grindplaten
Worteldoek onder een tuinpad

Voordelen van een grindpad of dolomietpad

  • Goed voor uw afwatering in uw tuin ten opzichte van tegels
  • Voordelig
  • Eenvoudig te leggen
  • Toepasbaar in elke gewenste vorm en bocht

» Het complete assortiment grind en siersplit bekijken