Tuininspiratie: 10 mooie tuinen waar je blij van wordt

Veel mensen genieten het liefst in hun eigen tuin van het buiten leven. In deze blog ziet u vele mooie tuinen voor ideeën, tips en als inspiratie.


1. Met het gebruik van veel natuurlijke tinten zorgt u voor een rustige, tijdloze uitstraling. Het gebruik van hout in combinatie met groen en beige-kleurige tegels of grindsoorten, zoals castle grind, maken van dit geheel een fijne rustige tuin. In deze tuinen staat het tuinmeubilair centraal en dat maakt het nu just prefect om heerlijk te relaxen, echt een tweede huiskamer.

Castle grind
Castle grind

2.De moderne tuin, Een moderne tuin word gekenmerkt door een strak design. Deze strakke lijnen worden gecombineerd met veel groen en ruimtelijkheid. Extra sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van houten elementen en bomen. Door het gebruik van crystal white grind in de plantenbakken zorgt voor een moderne uitstraling en oogt licht en fris. Het geheel is afgewerkt met een muur van breukstenen, een mooie grijze steen met een luxe uitstraling.

Crystal white grind

3. Er zijn vele verschillende manieren waarop steenkorven gebruikt kunnen worden. Zo kunt u er gemakkelijk een muur, schutting, buitenkachel of siertoepassing van maken. Deze korven kunt u vullen met verschillende soorten, kleuren en maten breukstenen of keien.
Icy blue breuksteen , Ardenner breuksteen en Basalt breuksteen zijn altijd goede opties om deze een luxe uitstraling aan de tuin te geven. Een steenkorf-toepassing aanleggen is ook nog eens erg eenvoudig.

Icy blue breuksteen
Icy blue breuksteen

 

4. Vijvers worden steeds populairder in onze tuinen. En dat is niet zo gek, met een vijver in de tuin creëert u direct een levendige sfeer met een natuurlijke uitstraling. Als er daarnaast veel gebruik wordt gemaakt van groen en natuurlijke elementen zoals hout maakt u van uw vijver een echte eyecatcher! Een vijver is in alle maten en soorten aan te leggen, Hierdoor bereikt u altijd het gewenste resultaat. Door siergrind of split rondom uw vijver te gebruiken maakt u de vijver extra bijzonder. Lava split is hiervoor ideaal door de drainerende eigenschappen.

Lava stenen

5. Steeds vaker worden er scheidingsmuren gemaakt in de tuin, bijvoorbeeld om uw tuin te scheiden van de straat of als border in uw tuin. Een stapelmuur van muurstenen wordr hierin steeds populairder. Dit geeft een prachtig resultaat waar u nog jarenlang van zult genieten. Daarnaast kunt u de muur naar eigen wens bouwen, is het gemakkelijk weg te halen of te verbouwen en oogt het zeer natuurlijk en ambachtelijk!

Muurstenen

6. Het is zeer eenvoudig om een moderne tuin met een warme uitstraling te creëren. Met een mooie witte grind zoals Crystal white grind zorgt u voor dat moderne tintje in uw tuin. Combineer dit met houten elementen voor een warme sfeer. Door het gebruik van groene planten en bloemen maakt u het geheel mooi af. Met mooie moderne tegels, zoals deze grijze tegels, wordt het zeker genieten in uw prachtige moderne tuin.

Crystal white grind
Crustal white grind

7. Van een zuidelijke tuin krijgt u vanzelf een warm vakantiegevoel. De basis van een zuidelijke tuin is simpel. Het bestaat uit grind of split met een rode, oranje of gele ondergrond zoals Mediteranee split of Yellow sun split. Voor een sfeerlijk geheel zijn veel planten en bloemen een echte must. Daarnaast zijn de afwerking en details ook erg belangrijk. Hierbij kunt u denken aan gekleurde bloempotten, spaanse schalen, kaarsen, lampionnen en gekleurde kussens. Eigenlijk mag alles.


8. Een splitsoort die met vele regelmaat terug keert in vele tuin is Ardenner split. Door de grijze kleur en de mooi gebroken vorm past deze steensoort in vrijwel in elke tuin. Wat voor tuinstijl u ook wenst, met een grijze kleur ondergrond houdt u het neutraal en kunt u door middel van aankleding de stijl van uw tuin bepalen. U zou ook kiezen voor Nero ebano grind, een ronde grijze grind soort die een luxe uitstraling geeft. Met een strak design creëert u een moderne tuin, of met veel bloemen juist een landelijke tuin.

Nordic grey

 

9. Ook een kleine tuin kan ook zeker sfeer geven, en dat is eenvoudiger dan u denkt. Zoals bijvoorbeeld deze stadstuin met moderne sfeer gecreëerd met Canadian Slate zwart. De combinatie van de zwarte platte stenen met het moderne tuinmeubilair en de veel groene planten maken de tuin tot een sfeervol terras.

Canadian Slate zwart

10. Door het gebruik van veel groen en aardekleuren zorgen dat uw tuin die natuurlijke uitstraling behoud die het in de natuur ook heeft. Houten elementen, een natuurlijke kleur ondergrond en een variatie aan bloemen en planten geven u het gevoel dat u écht buiten bent. Met een natuurlijke soort grind of split zoals Alpengrind, Dolomiet of Japanse split heeft u de basis al gecreëerd. Hier voegt u eenvoudig elke soort plant of bloem toe en met wat houten elementen zoals tuinmeubilair is het natuurlijk genieten in uw tuin!