Alles wat u wilt weten over dakgrind

Wij krijgen vaak de vraag waarom grind vaak op het dak als dakgrind wordt toegepast en welke soort grind dan het beste is. Daarom vandaag een korte uitleg met handige tips voor het aanschaffen van dakgrind.

Dakgrind: Rond ballast materiaal

Grind wordt vaak als plat dak bedekking op platte daken (garage, dakterras, etc.) toegepast als ballast materiaal. Grind voorkomt dat de dakbedekking kan wegwaaien van het dak. Omdat dakbedekking kwetsbaar materiaal is, is het van belang dat het grind rond is en dus vrijwel geen scherpe hoeken bevat die door de dakbedekking heen zouden kunnen prikken en lekkage kunnen veroorzaken. Zeker op een dakterras en andere platte daken waarop gelopen wordt is dit een risico. Voor meer info over ballast en grind als bedekking van een plat dak, zie onze pagina over Ballastgrind.

 

Welke soorten grind zijn geschikt voor op het dak?

Er zijn een aantal soorten die geschikt zijn voor gebruik als dakgrind, wat dus wil zeggen: ze zijn rond genoeg. De meest gebruikte soort grind op het dak is wel de voordelige en mooi ronde Moräne grind.

Castle grind als dakgrind

Maar voor wie van het platte dak ook echt iets moois wil maken: er is meer keuze aan soorten Dakgrind! We zetten wat mooie soorten op een rij, die uiteraard ook rond genoeg zijn:

Nu zijn er nog meer mogelijkheden. Kijk bij ons volledige assortiment bij de soorten met ronde korrel.

Let op: Split, wat steentjes met hoekige korrels zijn, is voor bedekking van een plat dak dus niet geschikt. Daarnaast zijn een aantal soorten grind niet geschikt genoeg omdat deze ook stukjes gebroken grind kunnen bevatten. Twijfelt u of een soort rond genoeg is, bel of mail ons gerust voor informatie of een proefmonstertje!

» Ga naar het volledige assortiment dakgrind

Flat Pebbles paars aangelegd