Dakgrind

De levensduur van uw platte dak aanzienlijk verhogen? Dan is dakgrind een slimme en effectieve manier om te zorgen dat uw plat dak beter beschermd is. Er zijn 4 voordelen die grind op een plat dak kunnen bieden:

 1. Voorkomt opwaaien van dakbedekking
 2. Blokkade UV-straling
 3. Dakbedekking wordt minder heet
 4. Ruimte onder het dak warmt minder snel op

Het meest gebruikte dakgrind is Moräne grind door zijn kleuren combinatie en prijs. Wilt u meer informatie over het gebruik van dakgrind? Klik hier of lees onze blog Grind op uw dak: Dakgrind is mooi en praktisch!.  

 

 1. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
 2. Keuze uit 3 formaten en 6 verpakkingen
 3. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 4. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 5. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 6. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 7. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 8. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 9. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 10. Keuze uit 2 formaten en 6 verpakkingen
 11. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 12. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 13. Keuze uit 1 formaat en 5 verpakkingen
 14. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 15. Keuze uit 2 formaten en 7 verpakkingen
 16. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 17. Keuze uit 3 formaten en 7 verpakkingen
 18. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 19. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen
 20. Keuze uit 1 formaat en 6 verpakkingen

Waarom grind op dak leggen?

Waarom kiezels op het dak leggen? Het aanbrengen van een laag steentjes op een plat dak zorgt ervoor dat het dak een langere levensduur krijgt. Ten eerste zorgt het dakgrind ervoor dat kans op windschade flink afneemt omdat er meer gewicht op het dak ligt. Door een laag dakgrind kan er geen UV-straling op de dakbedekking komen en wordt de dakbedekking minder warm. Dit verlengt de levensduur. Een extra voordeel is ook dat de ruimte onder het dakgrind minder snel opwarmt.

Wel of geen grind op een plat dak?

Dakgrind is eigenlijk altijd aan te raden. Het is alleen wel belangrijk dat u oplet dat het dak het gewicht van het dakgrind aankan. Kijk dus voor gebruik hoeveel draagkracht het gebouw/dak heeft.

Een dakterras maken op een plat dak met dakgrind

Een onbenut dak omtoveren tot een sfeervolle locatie, wie wil dat nou niet! Het uitzicht is vaak verrassend mooi en het creëert veel extra ruimte. Als u een dakterras gaat maken zal de dakbedekking beschermd moeten worden tegen gebruiksslijtage. Dit zal namelijk toenemen wanneer er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld meubels die op het dakterras staan. Als u een dakterras maakt raden wij het gebruik van grindmatten aan omdat die ervoor zorgen dat er een stabiele ondergrond ontstaat. Hier legt u dan het grind in.

Aan welke eisen moet het dakgrind voldoen?

Er zijn een paar eisen waaraan dakgrind moet voldoen. Ten eerste de belangrijkste eigenschap: het mag geen scherpe randen hebben. Dit maakt de dakbedekking kapot. Split is dus niet geschikt. Het moet zeer rond grind zijn. Ook mag het formaat niet te fijn zijn. Dit geeft schade en zorgt ervoor dat het water minder goed wegloopt. Een zeefmaat 16/32 mm is het meest geschikt voor op uw platte dak. Bij gebruik van grindplaten kan er eventueel een andere maat gelegd worden bv 8/16mm of 16/25mm. Voor dakgrind adviseren wij een laagdikte van minimaal 4cm.

Hoelang gaat een plat dak met dakgrind mee?

Zonder kiezels op uw dak gaat een bitumendakbedekking ongeveer 25 tot 30 jaar mee. Na deze tijd droogt het uit en krijgt u last van lekkages. Om deze levensduur te verlengen legt u kiezels over het bitumen heen die bescherming bieden tegen alle weersomstandigheden en slijtage.

Dakgrind kopen

Dakgrind is online te bestellen bij ons. Hierboven staan alle geschikte soorten dakgrind die te koop zijn. Onze soorten dakgrind zijn te koop in verschillende bags of losgestort. Zie de producten voor de specifieke opties. Toch het dakgrind liever het in het echt zien? Bestel vrijblijvend een gratis monster!

Hoeveel dakgrind per m2

Voor dakgrind adviseren wij een laagdikte aan van 4cm om alle voordelen optimaal te benutten. De benodigde hoeveelheid dakgrind kunt u als volgt berekenen: lengte x breedte x laagdikte. Dus bijvoorbeeld 5m x 5m = 25 m2 x 0,04m (4 cm) = 1500kg. Of gebruik heel simpel onze rekenhulp.

Gewicht dakgrind per m2

Afhankelijk van het soort dakgrind kan het gewicht per m2 veranderen. Bij de producten vindt u het soortelijk gewicht (gewicht per 1m3). Dit kan verschillen tussen 1500kg en 1800kg per m3.

Voor meer informatie, lees de blog: Grind op uw dak: Dakgrind is mooi en praktisch!