• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Data

* Verplichte velden

of inloggen

Verplicht veld
Verplicht veld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Dit is geen emailadres
Verplicht veld
Dit emailadres bestaat al
Verplicht veld
Voer a.u.b. een geldig wachtwoord in
Voer a.u.b. 6 of meer karakters in
Voer a.u.b. maximaal 16 tekens in
Wachtwoorden komen niet overeen
Verplicht veld
Emailadres of wachtwoord is onjuist

Ballastgrind op het dak: welke grindsoort kiezen?

25 feb. 2013

Dat grind veel gebruikt wordt als ballast op allerlei daken en gebouwen is waarschijnlijk niets nieuws voor u. Ballastgrind wordt al sinds jaar en dag gebruikt om daken te bedekken. De redenen zijn duidelijk:

Hoog soortelijk gewicht, grind is "zwaar"

Om het lood en de constructie van daken in een goede conditie te houden, is ballast op het dak een goede oplossing. Grind als ballast (ballastgrind dus) is ideaal, want het is zwaar genoeg om alles op de plaats te houden.

Grind is waterdoorlatend

Grind is goed waterdoorlatend door de grove korrels. Dit is belangrijk om lekkages te voorkomen. Ballastgrind werkt dus onderhoudsreducerend als u het combineert met een goede waterafvoer op het dak. Let op: neem een maat van minimaal 8mm, bijv. 8/16 of 16/32.

ballastgrind

Daarnaast is het van groot belang dat ballastgrind rond is, zodat er geen scherpe punten in het lood gaan prikken en lekkage veroorzaken. U moet dus geen split (hoekig, gebroken) hebben, maar grind (rond).

Zijn alle grindsoorten geschikt als ballastgrind?

Nee, niet alle grindsoorten zijn rond genoeg. Hieronder vindt u de soorten met de juiste eigenschappen. Is een ronde kiezel niet noodzakelijk (indien het niet op lood komt te liggen), dan zijn er natuurlijk meer opties, deze ziet u onderaan.

Zeer ronde (en betaalbare) soorten:

Moräne grindmorane grindDeze riviergrind heeft een zeer ronde kiezel en is bont van kleur. Daarnaast is hij vrij voordelig en dus ideaal voor grotere oppervlakken!
Castle grindcastle grindZoekt U een grindsoort met een mooie ronde kiezel én een zeer sierlijk uiterlijk, dan is Castle grind ideaal. Deze champagne-beigekleurige grind is zeer fraai en uiteraard zeer rond! Het beste formaat voor gebruik als ballastgrind is 8/16mm.
Nordic grey grindnordic grey grindDeze siergrind heeft een middengrijze kleur en staat prachtig op siervlakken zoals het dakterras of zichtvlakken op daken en terrassen. Zeer ronde kiezel en ideaal formaat van 12/18mm.
Nero ebano grindnero ebano grindDonkergrijs / Antraciet van kleur en zeer sierlijk! Net als de andere soorten zeer geschikt voor op siervlakken en dakterrassen door de bijzonder ronde vorm. Praktisch formaat van 12/16mm.
AlpengrindAlpengrind Deze grind heeft een kleurenmix van zachte grijs-beige kleuren. Formaat 8/16 mm met een ronde vorm waardoor ideaal als dakgrind, terras of sierpad!
Beach PebblesBeach pebblesDe unieke Beach Pebbles hebben een antracietgrijze kleur en zijn zeer rond. Voor een stijlvolle uitstraling van terras, looppad, siertuin of dakgrind zijn deze stenen ideaal en verkrijgbaar in verschillende formaten.
Cordoba grindCordoba grind Een prachtige siergrind met egale beige kleur en zeer ronde vorm. Het ideale formaat van 12/18 mm is perfect voor sierpaden, sieroppervlakken en dakgrind!
Flat pebblesFlat pebbles zwart De zwarte Flat pebbles zijn een bijzondere siergrind door de donkergrijze kleur en platte ronde vorm. Ze zorgen voor een stijlvolle uitstraling van looppad, terras, rond de vijver, oprit of dakgrind. Daarnaast zijn ze ook in het paars en groen verkrijgbaar!

 

Hiernaast zijn er nog enkele marmersoorten die ook zeer rond zijn en een bijzonder sierlijke uitstraling, echter deze kunnen niet goed tegen een vochtige omgeving (verkleuring / groene aanslag), vandaar dat marmer niet vaak wordt gebruikt als ballastgrind. Tenslotte iets minder ronde soorten:

Een voordelige en toch mooie optie. Het grind is iets hoekiger (en daardoor af te raden voor gebruik direct op lood), maar als een ronde kiezel geen vereiste is hij ideaal door de lagere prijs!

Bent u op zoek naar een mooie en kleurige ballastgrind, die niet zeer rond hoeft te zijn? Dan is Taunus kwarts een idee. Deze grind is oranje-geel van kleur en zeer sierlijk, dus mooi op zichtgedeeltes van daken en dakterrassen! Meer informatie over grind op het dak? Zie ons blog over Dakgrind!

» Ga naar het volledige assortiment grind en split

Onze aanraders
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team