Stadstuin en grind: een handige combinatie!

Een stadstuin met grind is makkelijk te creëren en geeft al snel de sfeer die u voor ogen heeft. De stadstuin wordt vaak gezien als een kleine patio met veel grijs en weinig tuingevoel. Veel tegels en hoge muren zijn een bekend beeld voor de achtertuinen in de stad. Terwijl een stadstuin vaak door zijn afmeting juist makkelijk aan te kleden is, maar hoe doet u dit?

Om te beginnen start u met de basis, gebruik bijvoorbeeld een mooie split of grind voor uw stadstuin. Grind en split zijn namelijk makkelijk in alle bochten te leggen, het straalt meer warmte uit dan bijvoorbeeld een terrastegel en is daarnaast ook nog eens snel gelegd. Een pad van grind in uw stadstuin laat de tuin ook nog eens langer lijken en zorgt dat het regenwater goed en snel wegloopt. Doordat u keuze heeft uit meerdere kleuren kunt u kiezen voor de stijl die bij u past.

 

Stadstuin aanleggen: welk grind?

Gaat u een kleine tuin / stadstuin aanleggen met grind of split bedenk dan eerst welke sfeer u aan uw stadstuin wilt geven. Gaat u voor een mediterraanse uitstraling kies dan voor een warme split of grindsoort zoals; Mediteranee split, rosso verona split.
Kiest u eerder voor een groene tuin die rust uitstraalt dan is yellow sun split, dolomiet of castle grind een mooie steensoort voor uw tuinpad of terras.

Een tuinontwerp voor een kleine tuin kan ook heel modern en strak zijn, een mooie grijze split zoals nordic grey grind, beach pebbles of ice blue split kan uw tuin helemaal doen opleven. Een mooie strakke tuin met een grijze basis is zeer geschikt voor het aankleden met verschillende accessoires. Zo kunt u makkelijk u stijl jaarlijks aanpassen aan de trends die er dan op dat moment toe doen.

Stadstuin met rosso verona split

Woont u in de stad met een tuin maar bent u geen tuinliefhebber en wilt u toch een nette afgewerkte buitenruimte zonder teveel onderhoud? Als u voor split of grind in uw stadstuin kiest in combinatie met worteldoek dan creëert u gemakkelijk een nette en onderhoudsarme tuin.

 

Grind en split bestellen voor de stadstuin

Wilt u grind of split leggen in uw stadstuin en bent u nieuwsgierig naar alle maten, kleuren en vormen waar u uit kunt kiezen? Laat u dan inspireren door ons enorme assortiment aan soorten en maten grind en split.

» Naar het assortiment grind en siersplit!

Stadstuin met Canadian Slate zwart