• Gratis levering losgestort
  • Grootste assortiment
  • Scherpste prijzen
  • Beste klantenservice
  • Snelle, professionele levering

×
Registreren

Persoonlijke informatie

Login Datas

of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Grind kopen: welke steensoort heb ik nodig?

10 aug. 2011

welke steensoort grind

Wellicht zult u zich bij het lezen van de titel afvragen of dit punt wel zo belangrijk is. Het type steen is doorgaans niet direct hét kenmerk waarvan de keuze voor een grindsoort afhangt. Nu is dit inderdaad niet van groot belang als u het als siergrind gebruikt. Echter, als u bijvoorbeeld een speciale kleur zoekt of het grind op de oprit wilt gebruiken is het belangrijk om te weten of u bijvoorbeeld marmer of graniet koopt. Want, is de steen die u wenst wel hard genoeg of kan deze gebruikt worden rond de vijver?

Zachte en harde steensoorten

Zonder diep in de geografie te duiken leggen we kort uit wat de kenmerken van de bekendste steensoorten zijn.

  • De hardste (druk- en slijtvaste) soorten zijn basalt en graniet. Wilt u een oprit aanleggen die belast wordt, dan kunt u dus het beste deze soorten nemen, of kalksteen (Ardenner split grijs, Yellow sun split) of kwarts (Taunus kwarts, ook bonte grindsoorten als Morane grind bevatten veel kwarts).
  • Leisteen (o.a. Canadian slate, Flat Pebbles zwart) is een andere bekende soort voor op o.a. de oprit, echter minder drukvast. Grindplaten bieden dan extra stabiliteit. Wel erg prettig beloopbaar door de platte vorm.
  • Marmer is een bijzondere eend in de bijt. Populair door de prachtige kleuren, hoge drukvastheid en het elegante imago. Let echter op dat marmer enigszins verkleurt, zeker in de schaduw of in een zuurrijke of vochtige omgeving.
  • Als laatste een tip wat betreft dolomiet, wat vaak wordt gebruikt als fijne halfverharding op paden etc. Het bestaat voornamelijk uit magnesiumcarbonaat wat bindend werkt, een kenmerk wat kalksteen bijvoorbeeld niet heeft. Wilt u een halfverharding aanleggen, let er dan op dat u echte dolomiet koopt (in 0 - 5mm), zodat de gewenste halfverharding daadwerkelijk ontstaat.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, houdt dit blog in de gaten waar wij binnenkort meer uitleg zullen geven over toepassingen van grind (rond de vijver, op de oprit e.d.)... of bel of mail ons!

« Naar het assortiment grind

Passende producten
Our team
Persoonlijk advies?

Wilt u advies of heeft u een vraag over onze producten?

Our team