Maak eenvoudig een sierlijke steen schutting!

De steenschutting heeft de laatste paar jaar overduidelijk aan populariteit gewonnen. En niet voor niets: het heeft een vriendelijke, natuurlijke uitstraling en is echt een onderdeel van uw tuin en niet enkel de afrastering. Bovendien is steen in vele diverse kleuren en structuren verkrijgbaar, iets waarin u bij bijv. hout al snel beperkt in bent.
Een steen schutting kan ruwweg op 2 manieren gecreëerd worden:

1: Steenschutting van breuksteen in schanskorven

Deze vorm steen schutting is veruit het meest bekend, hierbij vult u korven van staaldraad met grove brokken breuksteen of keien. Maar hoe pakt u dit aan? Het voordeligst is meestal om korf en steen apart te kopen en zelf te vullen. Uiteraard richten wij ons hier op de steen voor het vullen van de schutting. Het formaat dat u nodig heeft hangt af van de maas van de korf, raag daarom advies hiervoor bij aankoop van de korf. Veel gebruikte maten zijn 60/90 of 60/100 (mm) en het iets fijnere 40/60 of 40/80 voor fijner gemaasde korven.

Qua kleuren kunt u vanzelfsprekend vele kanten uit voor een steenschutting. Grijs tot zwart is momenteel het meest populair: van de vrij lichtgrijze Ardenner breuksteen tot de donkergrijze Basalt breuksteen, die vrijwel zwart is in natte toestand. Maar er is meer dan grijs...Denk eens aan wit, wat een zeer stijlvolle uitstraling geeft aan de tuin! Hieronder ziet u een keuzeschema per kleur, om de mogelijkheden op een rijtje te zetten:

Kleur Steen optie
Wit: Crystal White rond keien
Carrara keien (rond)
Crystal White breuksteen
Grijs:

Ardenner breuksteen (licht-middengrijs)
Ice Blue breuksteen (lichtgrijs-blauwig)
Basalt breuksteen (antracietgrijs)
Nero Ebano keien (rond)
Beach Pebbles zwart Large (antracietgrijs)

Geel / Beige: Yellow sun breuksteen
Cordoba keien (rond)
Bruin / Bontbruin Lava brokken
Maaskeien / Morane keien (rond)
Rood: Baskisch rood breuksteen
Baskisch rood keien (rond)

 

Steenschutting van Crystal White breuksteen
Steenschutting van Crystal White breuksteen

 

2: Een steenschutting / grindschutting van fijn grind

De grindschutting is in opkomst. Wie de grove keien in schanskorven te grof vindt, kan ook voor grind kiezen. Dit geeft een rustige uitstraling. U neemt dan een korf met een fijne maas en plaatst hier nog een gaas in. De korf vult u met grind of split, en klaar! Voordeel aan een grindschutting: de enorme keuze aan type en kleur steen! Bekijk ons grind-en splitassortiment voor de gewenste kleur. 

Wilt u een grindschutting maken, lees dan ons blog voor meer info: Grindschutting maken!

 

Grindschutting van Basalt split
Steenschutting van Icy Blue breuksteen

 

Natuurlijk zijn deze 2 mogelijkheden van steenschuttingen niet de enige, u kunt bijv. ook een stapelmuur maken van keien / breukstenen. De mogelijkheden met steen zijn eindeloos!

» Ga naar het volledige assortiment grind en split

» Ga naar het volledige assortiment Breuksteen!