Buitenleven: Binnen wordt buiten

Buiten leven, buiten koken, buiten loungen... de trend van nu is het huiskamergevoel verplaatsen naar buiten. Enkele tuintrends die opvallen rondom het buitenleven zijn het creëren van een buitenkeuken, een overkapping met steenschutting, een open haard en de kleur van uw binnenvloer doortrekken naar buiten door het gebruik van grind of siersplit.

In het bezit van een tuin? Dan komt vast weleens de vraag voorbij “ wie van jullie heeft er groene vingers?” Een tuin hoeft tegenwoordig niet alleen maar onderhoud te betekenen zoals we weten. Door het gebruik van siergrind, siersplit of breuksteen is een tuin al snel onderhoudsarm en makkelijk te betrekken bij uw huiskamer.

Om het verlengde van uw woonkamer, binnen en buiten, zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten kunt u kiezen voor dezelfde kleur grind of split. Heeft u binnen in de woonkamer een grijze vloer liggen, dan sluit bijvoorbeeld Nordic grey grind (ook wel blauwsteen genoemd) of Ardenner split hier goed op aan. Een lichte vloer, kijk eens bij Carrara grind, Crystal white grind, Flamingo split of Ice blue split.

Bij zeer donkere tegels is er ook genoeg te combineren, hierbij kunt u denken aan Flat pebbles zwart, Basalt split of Nero ebano grind. Bent u meer opzoek naar een mediteraanse sfeer? Kies dan voor de warme kleuren van Mediteranee split, Yellow sun split of Rosso verona split.

Breuksteen voor een natuurlijke sfeer buiten

Het huiskamergevoel stopt niet bij een overkapping of een mooi soort grind. Steenkorven zijn op dit moment ook steeds meer in trek. De korven kunt u vullen met een Breuksteen voor het realiseren van een open haard of een buitendouche. Ook in de vorm van steenschuttingen zorgen ze voor meer privacy of een perfecte afbakening van uw overkapping en tuin. Daarnaast kunnen deze korven met breuksteen ook het onderstel vormen voor een buitenkeuken.

Door gebruik te maken van deze steensoorten blijft uw buitenhuiskamer zijn natuurlijke sfeer behouden. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende soorten breuksteen? Zie hier ons aanbod breuksteen!

 

Bekijkt u ook eens ons grind en split assortiment en laat u verrassen door de diversiteit aan formaten en kleuren, geef uw ' tweede woonkamer' de stijl die bij u past. 

 

Heeft u vragen of wilt u een passend advies hoe u úw huiskamersfeer naar buiten kunt doortrekken? Neem dan gerust contact met ons op.